Cumhurbaşkanı Erdoğan: 29 bin personel alımı yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 29 bin personel alımı yapacağız

​Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık çalışanlarına müjde vererek, "Bu yıl içerisinde 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam etmek için süreci başlattık." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sağlık çalışanlarıyla iftar programında buluştu. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarına müjde vererek 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam edeceklerini belitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu yıl içerisinde 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam etmek için süreci başlattık. İnşallah ilk etapta 12 bin sağlık personelinin alımını gerçekleştireceğiz."

İlaç ve tıbbi cihazlarda yerli üretime başlayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim doktorlarımız hemşirelerimiz hastasına karşı çok müşfik. Yani öyle gururlu, kibirli değil. Böyle olunca da Helga, Corç buraya geliyor. Burası bir sağlık havzası haline inşallah geliyor. Ülkemiz bütçesinde bir kara deliğe dönüşen yerli ilaç meselesini teşvik ediyoruz. Kaliteden asla ödün vermeden yerli ilaç ve tıbbi cihaz sektörümüzü inşallah güçlendireceğiz. Dost ve kardeş ülkelerin ilaç ve tıbbi cihaz ihtiyaçlarına cevap veren bir ülke haline geleceğiz." dedi.

Sağlık çalışanlara şiddetin önlenmesi için çalıştıklarını da söyleyen Erdoğan, "Sağlık çalışanlara yönelik şiddetin önlenmesi başta olmak üzere sizlerin haklarınızı koruyacak adımları atan İçişleri Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımızla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler