Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘6-7 Ekim' şehitlerinin aileleriyle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘6-7 Ekim' şehitlerinin aileleriyle görüştü

Bir dizi temaslarda bulunmaz üzere Diyarbakır’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan Kobani bahaneli 6-7 Ekim olaylarında katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak’ın aileleriyle görüştü.

Bir dizi temaslarda bulunmaz üzere Diyarbakır’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kobani bahaneli olaylarda PKK’liler tarafından katledilen 6-7 şehitlerinin aileleriyle görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da Sivil Toplum Kuruluşları'nın temsilcileriyle özel bir otelde bir araya geldi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada HDP/PKK’nin çağrısıyla çıkan Kobani bahaneli olaylarda PKK’liler tarafından katledilen Yasin Börü'nün annesi Hatice, babası Fikri Börü ile aynı olayda hayatlarını kaybeden Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz ve Hüseyin Dadak'ın babası Öztekin Dakak ile basına kapalı bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terör örgütünün desteklediği malum partinin eş başkanlarından bir tanesi benim Kürt kardeşlerimi sokağa döktü. 53 vatandaşımız burada öldürüldü mü? Bunların içerisinde 15-16 yaşındaki Yasin Börü de var mıydı? Neydi onların günahı, suçu neydi? 3. kattan 15-16 yaşında bir genci atacaksın, sonra da üzerinden geçmek suretiyle, çiğneyerek vahşeti işleyeceksin. Senin gibi düşünmediği için. Ben buradan da sesleniyorum. Ey yargı üzerine düşen görevi yapacaksın. Eğer yargı üzerine düşen görevi yapmıyorsa, tarih bunun hesabını sorar. Biliyorsunuz, 'Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz' hükmü var. Bu hüküm bir gün gelecek yakanıza yapışacak. Bundan kaçış yok.” diye konuştu.

Erdoğan konuşmasının ardından 6-7 Ekim olaylarında katledilen Yasin Börü'nün annesi Hatice, babası Fikri Börü ile aynı olayda hayatlarını kaybeden Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz ve Hüseyin Dadak'ın babası Öztekin Dakak ile basına kapalı bir süre görüştüğü öğrenildi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.