Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye hareket öncesi Trump ile görüşme ve MHP'nin af tasarısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de yaşanan kriz hakkında değerlendirilmelerde bulunarak "BM Genel Kurulu'nda insani krizlere dikkat çekeceğiz." dedi. İran'daki saldırıya da değinen Erdoğan, 29 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirerek İran'a taziyede bulundu.

ABD'deki programı hakkında bilgiler sunan Erdoğan, Türkiye'deki ABD'li yatırımcılarla bir araya geldiklerini, şimdi de ABD'de yönetim kurulu başkanları ve CEO'larla görüşeceğini aktardı. Erdoğan ayrıca ABD'de medya mensupları, kanaat önderleri ve orada yaşayan Türklerle de bir araya geleceğini ekledi.

New York'taki temaslarından sonra Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in daveti üzerine 27-29 Eylül'de Almanya'yı ziyaret edeceklerini belirten Erdoğan, "Bu davetten ötürü teşekkürlerimi iletiyorum. Almanya'da Angela Merkel ile de bir araya geleceğiz. Avrupa'da artış gösteren yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığını da görüşeceğiz. Sayın Merkel'in de ırkçı eylemler karşısında durduğunu biliyoruz. PKK ve FETÖ gibi örgütlere karşı daha etkin mücadele beklediğimizi paylaşacağım." dedi.

Trump ile görüşme

Açıklamalardan sonra gazetecilerin ABD Başkanı Trump ile bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğine yönelik bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, "ABD tarafından bir talep gelirse değerlendiririz. Şu anda herhangi bir şey söz konusu değil." şeklinde cevap verdi.

MHP'nin af teklifi

MHP'nin af teklifi hakkındaki soruyu da yanıtlayan Erdoğan, devlete yönelik olmayan suçların af kapsamına alınamayacağını ifade ederek, "Bir ailede bir kişinin eşi öldürülmüş, kardeşi öldürülmüş, devlet olarak biz bunu affedebilir miyiz? O yetki o aileye aittir." dedi.

Erdoğan, af tasarısının meclise gönderildiğinde gerekli çalışmaların ve atılacak adımların üzerinde durulacağını dile getirdi.

İdlib mutabakatı

Dün Rusya'dan gelen bir heyetin burada bir heyetle görüştüğünü aktaran Erdoğan, "Bölgenin barışı için bu adımı atacağız. 3,5 milyon insanın yaşadığı İdlib'de siviller burayı nasıl terk edecekler, terk edecekleri zaman gidecekleri tek yer Türkiye. Biz zaten 3,5 milyon insana ev sahipliği yapıyoruz. Böyle büyük bir mülteci akınını Türkiye'nin üstlenmesi kolay değil. Anlaşmanın sağlanmış olması bizi de bölgeyi de rahatlatmış oldu." şeklinde konuştu.

Yerel seçimde ittifak hususu

Seçime uzun bir süre olduğunu ve görüşmelere açık olduklarını belirten Erdoğan, "Genel başkan vekilini görevlendirdim. Genel başkan vekilim ve genel başkan yardımcım bu işe hazır. Onlar görüşmeleri kendi aralarında başlatacaklar. Muhteva nedir bilinmesi lazım. AK Parti olarak şu anda hedefimiz tüm belediyelerde seçime girmek üzere hazırlığımızı sürdürmekteyiz. Cumhur İttifakı noktasındaki hassasiyetimiz ne ise bundan sonraki süreçte de hassasiyetimizi koruruz. Bunun devamının da ülkenin geleceği açısından faydalı olduğuna inanıyoruz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.