Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel'i kabul etti

BM Dünya İnsani Zirvesi’nde ikili temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i kabul etti.

BM Dünya İnsani Zirvesi’nde ikili temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i kabul etti. Kabulde, Suriye meselesi, terörle mücadele, mülteci dramı ve Türkiye-AB Eylem Planı gibi konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkel’i kabulü, zirvenin yapıldığı İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel’in görüşmesinde, vize serbestisi çerçevesinde terörle mücadele konusunda Türkiye'nin hassasiyetlerini ve önceliklerini de dikkate alacak ayrıntılı bir değerlendirme için AB kurumlarıyla görüşmeler yapılması konusunda mutabakat sağlandı.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Merkel tarafından, Esed rejiminin saldırılarının ve Halep'teki son gelişmelerin mülteci meselesini daha da kronikleştireceğine değinilerek, Suriye konusunda iş birliğini daha da güçlendirmenin önem arz ettiği dile getirildi. Görüşmede ayrıca Türkiye ile AB arasındaki eylem planının meyvelerini vermeye başladığı, yasa dışı geçişlerde azalma yaşandığı ve bu konuda iş birliğini sürdürmenin gerektiği belirtildi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.