Cumhurbaşkanı Erdoğan, biz halkla birlikte oldukça sonuç alamayacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, biz halkla birlikte oldukça sonuç alamayacaklar

15 Temmuz’da yaşanan ABD destekli darbe girişimi ile ilgili Al Jazira Televizyona konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisinde belli bir grup bunu düzenledi. Ama açık olan bir şey var ki onlar azınlıkta." dedi.

Al Jazira Televizyona konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TSK içerisinde belli bir grubun darbe girişiminde bulunduğunu belirterek, “Ama açık olan bir şey var ki onlar azınlıkta. Bir azınlığın çoğunluğa hükmetmesine zaten müsaade edemezdik. Biz de gerekli bütün adımları atmak suretiyle bunun önüne geçmeye çalıştık." diye konuştu.

"Devlet ve halk olarak el eleyiz"

Fethullahçı hareketin devletin içinde paralel bir yapı oluşturduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Darbe girişimini yaptıklarında başarılı olamadılar ama önümüzdeki günler ve haftalar içinde eminim ki bazı fikir ve planlarını kendi gelecekleri için onlar da yapacaklardır. Ama biz de devlet ve halk olarak el eleyiz ve bu tip insanlara örgütlere karşıyız. Biz el ele oldukça, halkla birlikte oldukça tanklar sonuç alamayacaktır zaten de alamamıştır" dedi.

"Rus uçağını düşüren pilotların Pensilvanya'yla bağlantısı olabilir "

Rus uçağını düşüren pilotların göz altına alındığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Rus uçağını düşüren pilotlar) Türk hava sahası ihlal edilmiştir. Defalarca uyarılarda bulunulmuştur ama bu uyarılara rağmen ihlale devam edilmiştir. Daha sonra da olaylar meydana gelmiştir. Hala biz bu olayın ya da bu insanların bağlantılarının bununla bir alakası var mı yok mu bunları bilemiyoruz. Ama Pensilvanya'yla bu pilotların bağlantısı olabilir. Şu anda göz altındalar ve yargı bunun sonucunu ortaya çıkaracaktır. Bu grupla bağlantılı olup olmadıklarını yargı ortaya çıkaracaktır." dedi.

"Fransa bizden demokrasi dersi alabilirler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa Dışişleri Bakanının kendisi hakkındaki görüşlerine de değinerek, "Fransa Dışişleri Bakanı kişisel olarak benim hakkımda bir yorum yaptıysa bu bir hatadır. Kendi işine bakmalı. Ama demokrasi dersi almak istiyorlarsa bizden demokrasi dersi alabilirler." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak, Fethullah Gülen’in iadesi konusunda şunları söyledi: “Ülkeler arasındaki ilişkiler duygulara, hislere göre olmaz, mantığa göre olur. Biz bütün dokümanları bütün kanıtları ABD’ye veriyoruz bakanımız eliyle ve ABD ile bu süreci başlattık. Biz kararı bekleyeceğiz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler