Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim, AB bizi alır mı almaz mı derdimiz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim, AB bizi alır mı almaz mı derdimiz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü operasyonlara tepki gösteren AB'ye sert çıkarak, "Acaba AB ne der, acaba AB bizi alır mı almaz mı, bizim böyle bir derdimiz yok, lütfen siz kendi aklınızı kendinize saklayın" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜPRAŞ'ta açılan dönüşüm tesisinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yapılan operasyonlarla ilgili Avrupa Birliği'nden tepki gelmesine sert cevap verdi.

"Acaba AB ne der, acaba AB bizi alır mı almaz mı, bizim böyle bir derdimiz yok, lütfen siz kendi aklınızı kendinize saklayın." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sabancı cinayetlerinin faili Fehriye Erdal'ı verilmemesini hatırlattı ve "Bunun hesabını verebilirler mi?" diye sordu.

Erdoğan, Almanya'da 9 Türk'ü katleden çeteyle ilgili yargılamalarda TRT'nin dahi mahkemeye alınmadığını hatırlatarak, "Bunun hesabını verebilirler mi?" diye sordu.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜYLE ALAKASI YOK

Dün yapılan operasyonların basın özgürlüğü ve medya ile ilgili olmadığını savunan Erdoğan, "
"Onlar arkalarına güneydeki sevdikleri ülkeyi alarak ihanetlerine devam edecekler, bunun adı basın özgürlüğü değildir" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları: Düşünebiliyor musunuz, adımlar atıldığı anda AB’den hemen birisi çıkıyor açıklama yapıyor. Sen neye göre bu açıklamayı yapıyorsun? Neyi biliyorsun? 50 yıldır bu ülkeyi AB kapısında bekletenler acaba bu atılan adımın ne olduğunu biliyor musunuz? Ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlar, ister basın mensubu olsun, ister şu olsun bu olsun, gerekli cevabı alacaklardır. Onları bizim egemen duruma getirmemiz mümkün değildir.

Acaba AB ne der, acaba AB bizi alır mı almaz mı, bizim böyle bir derdimiz yok, lütfen siz kendi aklınızı kendinize saklayın. Şunu da söyleyeyim, AB eğer çok dürüstse, burada Sabancı grubunun kardeşini çıkıp da işyerinde katleden bir Fehriye Erdal’ı bir kapıdan alıp bir kapıdan bırakanlar hukuk adına cevap verebilirler mi?

Avrupa’da 7 tane vatandaşımızı öldürenler, basın mensupları dahi yargıya sokulmadılar. TRT dahi sokulmadı. Hala cevabı yok. Kundaklanarak, bizim oradaki kardeşlerimizin evleri yakıldı ve 7 kişi öldü. Failleri hakkında hala bir cevap yok. Bunlara cevap verin. Ben bir ülkenin başındaki şahısla görüşüyorum. Dosyaları veriyorum.

Terör örgütüyle ilgili diyor ki 4 bin tane açtığımız dava var. Netice diyorum, netice yok. Avrupa’nın şu anda en güçlü ülkesi. Almanya’dan bahsediyorum. Peki böyle bir ülke PKK ile alakalı bu dosyalar veriliyor hiçbir netice yok diyorsunuz ama kalkıp benim ülkeme yönelik operasyon yönetmek istiyorsunuz. Kusura bakmayın, AB ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu unsurlarla ilgili, hukukun attığı adıma kendisini müdahale etme yetkisi aramasın, lütfen kendi işine baksın.

Şunu herkesin bilmesi lazım, hakim ve savcılarımızın korkutulmasına etki altına alınmasına asla ve asla biz fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz. Atılacak olan her adım hukuk içinde atılacak. Bütün işleyiş hukuk içinde olacak, karar da inşallah hukuk demokrasi yasalar ve vicdan çerçevesinde verilecek. Normalleşen, normalleşmeye başlayan hukuk sistemi hiçbir masumun ceza almasına müsaade etmeyecektir.

Yapanın yanına kar kaldığı zamanlar sona ermiştir. Açıkça söylüyorlar, 17 yıl iki gözü görmeyen bir insanı bütün bir operasyonun başı diye yakalayıp içeri alanlar bunlardı. Bu sürecin bedelini ödüyorlar ve ödeyecekler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.