Cumhurbaşkanı Erdoğan Ceylanpınar'da halka hitap etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ceylanpınar'da halka hitap etti

​Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçeye yapılan yatırımları anlatarak, Ceylanpınar'ın çok daha güzel olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, artık Ceylanpınar'ın eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, gıda ve tarımda bugüne kadar görmediklerini göreceğini belirtti.

Ceylanpınar'a gelirken asfaltlanan yolları gördüğünü, geçmişte bu yolların olmadığını sözlerine ekleyen Erdoğan, “Peki benim Ceylanpınar'da yaşayan kardeşim toza, toprağa, çamura, hendeğe, çukura, bunlara mı mahkumdu? Ama geçmişteki zihniyet her yerde olduğu gibi benim vatandaşlarımı hendeklere, çukurlara mahkum etti. Çamura, toza, toprağa mahkum etti çünkü insan muamelesi yapmadılar. Şimdi ise devran değişti. Elhamdülillah her geçen gün daha güzel olacak. Ara sokaklarına, imar planlarına varıncaya her yer Ceylanpınar'da daha güzel olacak. Şunu iyi bilin, biz her zaman yanınızdayız, yanınızda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"15 yılda 35 milyar lira yatırım yapıldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'ya son 15 yılda yaklaşık 35 milyar lira yatırım yapıldığının söyleyerek, "Öncekiler neredeydi?” diye sordu. Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hiç. Onlar aldıkları parayı dağa gönderdiler. Onlar aldıkları parayı bu ülkenin evlatlarına kurşun olarak kullandılar fakat biz bu millete sevdalıyız, Arap'ına, Kürt'üne, Türk'üne sevdalıyız. 80 milyonuna sevdalıyız. Böyle olmaya da devam edeceğiz çünkü biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Öyle sevmeye de devam edeceğiz ama benim sizden bir ricam var, önce hanım kardeşlerime sesleniyorum, hanımlar kapı kapı dolaşarak gönülleri kazanacaksınız. Bunda var mıyız? Durmak yok. Gençler, sizler de kapı kapı dolaşacak, genç gönülleri bu çatının altına davet edeceksiniz. Durmak yok. Şimdi de ana kademeye sesleniyorum, durmayacağız, çok çalışacağız zira Rabb'im çalışana veriyor, yan gelip yatana değil. Yeni anayasa oylandı, Ceylanpınar yüzde 50'nin üzerinde 'evet' dedi. Tabii yeterli değil, biz Ceylanpınar'dan daha çok bekliyoruz ama bunun düzeleceğine inanıyorum. Sizin gözlerinizde bunu okuyorum ve Ceylanpınar bu kararı verirse daha fazlası da olur. Şimdi hedef Mart 2019, hedef Kasım 2019. İki önemli seçim var. Buna şimdiden hazırlanacağız.”

Suriyelilere ensar oldunuz

Suriyelilere ev sahipliği yapan Ceylanpınar halkına teşekkür eden Erdoğan, “Oralardan kovulanlara, tehditle topraklarını terk edenlere siz Mekke, Medine arasındaki Ensar gibi ensar oldunuz. Onlara gönlünüzü açtınız. Birileri gibi kovmadınız. Kardeşlerim sizler, inşallah inanıyorum bundan sonra da bu ensar olma görevini, biz Müslümanlara yakıştığı şekliyle yaparsınız ve yapacaksınız” diye konuştu. (İLKHA) 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.