Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbeciler Mursi’nin cenazesinden bile korktu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbeciler Mursi’nin cenazesinden bile korktu

Darbecilerin Mursi’nin cenazesinden bile korktuğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Niye korkuyorsunuz? İşte siz bu tür şehitlerin evet kendisinden korkarsınız, korkaklar için de yaşasın cehennem." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleşen Sultangazi Toplu Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yargılandığı mahkeme salonunda hayatını kaybeden, 2013 Temmuz’unda kanlı bir darbeyle görevinden alınarak cuntacılar tarafından hapse atılan eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye bir kez daha Allah’tan rahmet dileyerek, "Demokratik seçimle işbaşına gelen merhum Mursi’nin darbeyle indirilmesini, hapiste tek oda, hücrede eziyet çektirilmesini ve nihayet hayatını kaybetmesini izleyen Batı dünyasını ve tüm insanlığı esefle kınıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Darbeyle devrildiğinde bize Mursi’nin sonunu hatırlatanların bugün aynı çirkinliği sergiliyor olmaları önümüzdeki kirli zihniyetin hâlâ varlığını sürdürdüğüne işaret ediyor. Bize Mursi’yi hatırlatanlarla biz şu anda yarışıyoruz. Pazar günü yapılacak seçimde bir tarafta bize Mursi’yi bize hatırlatanlar var, diğer tarafta adaletle bu yolda yürüyecek olanlar var" değerlendirmesinde bulundu.

"Zalimler için yaşasın cehennem" sloganını atan Erdoğan, Merhum Mursi’nin cenazesinin defin işleminin sabah saat 05.00’da iki oğlunun katılımıyla gerçekleştirildiğini, darbecilerin Mursi’nin cenazesinden bile korktuğunu sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Niye korkuyorsunuz? İşte siz bu tür şehitlerin evet kendisinden korkarsınız, korkaklar için de yaşasın cehennem. Bunu başaramayacaklar. Ülkemiz için de bunu başaramayacaklar. Nasıl 15 Temmuz’da başaramadılarsa bundan sonra da başaramayacaklar." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler