Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbeyle yapamadıklarını parayla gerçekleştirmeye çalışıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbeyle yapamadıklarını parayla gerçekleştirmeye çalışıyorlar

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizdeki artışa işaretle, "Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Provokasyonla, darbeyle yapamadıklarını şimdi para ile gerçekleştirmeye çalışıyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine yüzde 69,4’luk oy oranı ile destek veren Trabzonlulara teşekkür etti.

"Darbeyle yapamadıklarını şimdi para ile gerçekleştirmeye çalışıyorlar"

Dövizdeki artışa işaret eden Erdoğan, "Trabzon'dan ilan ediyorum, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Provokasyonla, darbeyle yapamadıklarını şimdi para ile gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Buna açık ifadeyle ekonomik savaş derler. Teslim olmayacağız. Siz dolarla üzerimize gelirseniz, biz de başka yollarla işlerimizi yürütmenin çarelerini arayacağız. 81 milyonluk bir ülkeyle stratejik ortaklığını, müttefikliğini, terör örgütleriyle ilişkileri uğruna feda edene 'Hadi güle güle' deriz."

"Bir papaz için 81 milyonluk Türkiye'yi feda etmeye kalkışıyorsun"

Erdoğan, şunları kaydetti: "Terör örgütleriyle ilişkisi olan bir papaz için 81 milyonluk Türkiye'yi feda etmeye kalkışıyorsun. Kusura bakma, hukuk devleti olarak gereği neyse biz onu yaparız. Operasyonun amacı, Türkiye'yi finanstan başlayıp siyasete kadar varan tüm alanlarda teslim almaktır."

"Cevabımızı yeni ittifaklara yönelerek veririz"

"Meselenin döviz kuru olduğunu, yargılanan papaz olduğunu, demir ve alüminyum vergisi olduğunu sanacak kadar basit düşünenler varsa, bir an önce silkinip kendilerine gelsinler." diyen Erdoğan,  "Tüm dünyaya ticaret savaşı açan ve buna ülkemizi de dahil edene cevabımızı yeni pazarlara, yeni iş birliklerine, yeni ittifaklara yönelerek veririz. Namusumuz bildiğimiz vatanımızı, ezanımızı, bayrağımızı, içimizdeki hainleri alçakları ve teröristleri maşa olarak kullanan emperyalistlere teslim etmedik." ifadelerini kullandı.

"Bizi dolarla sınayanlara, yarın alternatif finans araçlarıyla cevabımızı vereceğiz"

Tüm imkânlar ve kararlılıkla, 2023 hedeflerine doğru yürümeyi sürdürdüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün bize savunma sanayi ürünleri vermeyerek dize getireceklerini sandılar. Kendimize dünyanın en iyileriyle yarışan bir savunma sanayi kurduk, kuruyoruz. Bugün de bizi dolarla sınayanlara, yarın alternatif finans araçlarıyla cevabımızı vereceğiz." dedi.

Birilerinin güya Türkiye’yi ekonomik açıdan düzlüğe çıkarmak için, eski dönemin araçlarını yeniden tedavüle sokmaya çalıştıklarını gördüklerini de kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz bu şifreleri çok iyi biliriz. ‘IMF ile anlaşın’ diyenlerin, aslında ‘ülkenizin siyasi bağımsızlığından vazgeçin’ demek istediklerinin gayet iyi farkındayız. Aynı şekilde, diğer tekliflerin gerisindeki niyetlerin anlamlarının farkındayız. Hiç kimse boşuna hevese kapılmasın."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.