Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verilen resepsiyonda gençler ve sporcularla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verilen resepsiyonda gençler ve sporcularla bir araya geldi.

Resepsiyonda sporculara ve gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, milletin evine hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başladı.

Siyasi hayatının tamamında millete hizmet için, milletin gönlünü kazanmak için çalışmış bir kişi olarak, gençlere de aynısını tavsiye ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere kendilerini yetiştirmesini, projeler gerçekleştirmelerini, çalışmalarını, üretmelerini, kariyer yapmalarını bunları da ihmal etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

“Temenni ederim ki bizler rahmetle anılanlardan olalım”

“Milletle birlikte olmak, milletle beraber yol yürümek, onun gönlüne girmek daima önceliğiniz olsun” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Baki ne diyor, ‘Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş meğer’ diyor. Aslı olan nedir? İşte bu kubbede sadayı bırakabilmektir. Hepimiz öleceğiz. Ölüm bizim için mukadder. Bundan kaçmak, bundan uzaklaşmak mümkün mü? Ölüm bizim için mukadder olduğuna göre öldükten sonra lanetle anılmakta var, rahmetle anılmakta var. Temenni ederim ki bizler rahmetle anılanlardan olalım. Bugün burada bulunuyor olmanızı dahi, bu yöndeki kararlılığınızın bir emaresi, bir işareti olarak görüyorum. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin” dedi.

Erdoğan,  “Balkanlarda, Kafkaslarda, kuzeyimizde, güneyimizde yaşanan hadiselerin hepsi de, bizim geçmişimizle ve bugünümüzle yakından ilişkilidir. Şu anda karşımdaki siz genç kardeşlerime baktığımda 20 yılı bile inanıyorum ki zor hatırlarsınız. Acaba 20 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı? Hani bu yaşamak başka bir şey okumak başka bir şeydir. 20 yıl önce nasıl bir Türkiye’ye sahiptir, acaba bugün nasıl bir Türkiye’ye sahibiz? Komşularımızla ilişkilerimiz ne noktadaydı? Kim Suriye’de, Irak’ta, Orta Doğu’da yaşananların bizimle ilgisi olmadığını söyleyebilir? Kim Libya’daki, Kuzey Afrika’daki gelişmelerin bizimle hiçbir alakasının bulunmadığını iddia edebilir? Karadeniz, Akdeniz, Ege çevresinde meydana gelen her hadisenin bizi ilgilendirmediğini kim düşünebilir? Bu halkayı Güney Asya’dan Doğu Avrupa’ya kadar dilediğiniz kadar genişletebilirsiniz. Bizim ne bölgemize, ne de dünyaya sırtımızı dönme şansımız da, hakkımız da yok. Gençler, sorumluluğumuz böyle büyük olduğu için, görevlerimiz de çok ağır. Gerçek bağımsızlığın, ancak her alanda kendi ayaklarınızın üzerinde durabilmenizle mümkün olduğunu biliyoruz. Bu anlayışla, geçmişte temelleri atılmaya başlanan demokrasi ve kalkınma çabalarını, son 13 yılda çok ileri düzeylere ulaştırdığımıza inanıyorum.” dedi. (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.