Cumhurbaşkanı Erdoğan: Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Amerika Başkanı'nın, Golan tepeleriyle ilgili talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir krizin, yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "52 yılın ardından ABD için israilin Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yanıt geldi.

Yeni Zelanda’daki cami saldırılarının ardından gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Acil İcra Komitesi Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "İİT, üye sayısı olarak BM'den sonraki en büyük kurumdur. Filistin'in hak ve hukukunu savunmak bizim için çok önemlidir. Trump'ın Golan tepeleriyle ilgili talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir. Golan Tepeleri israilin işgali altında bulunmaktadır. Türkiye'nin ve İİT'nin böyle hassas bir meselede sessiz kalması düşünülemez. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz, veremeyiz. " açıklamasını yaptı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.