Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında konuştu

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul seçimleri ve S-400 meselesi başta olmak üzere gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

23 Haziran Pazar günü yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin İstanbul ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisiyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gayrı resmî sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik ediyorum. İstanbul halkının kararının başımızın üzerinde yeri vardır." diye ekledi.

"Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçları konusundaki çok yönlü arayışlarımızı sürdürüyoruz"

"Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçları konusundaki çok yönlü arayışlarımızı sürdürüyoruz" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu çerçevede sipariş ettiğimiz S-400 hava savunma sistemlerini, inşallah önümüzdeki ay teslim almaya başlıyoruz. Güvenlik ihtiyaçlarımız konusundaki farklı tedarik seçeneklerine de kapılarımız daima açık olmuştur. Türkiye, kendi güvenlik gereksinimlerini karşılama konusunu hiçbir ülkeyle müzakere etmek, bu konuda izin almak, hele hele baskılara boyun eğmek durumunda değildir. S-400 meselesi, doğrudan egemenlik haklarımızla ilgili bir konudur ve bundan geri adım atmayacağız." açıklamasında bulundu.

"Türkiye'yi bölgemizdeki krizin parçası hâline getirmeye yönelik tüm çabaları âkim bıraktık"

Bölgeyi ve dünyayı ilgilendiren kritik gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, birilerinin Türkiye'yi kendi içine hapsetmeye çalıştığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedef, Türkiye'yi yeniden düzenlenen küresel oyunun dışına itmektir. Biz bu niyeti en başından itibaren gördüğümüz için hazırlıklarımızı yaptık. Ülkemizin temel diplomatik, güvenlik ve ekonomik öncelikleriyle ilgili politikalarımızdan en küçük bir taviz vermeyerek hiçbir tehdide boyun eğmeyerek tavrımızı ortaya koyduk." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölücü terör örgütünü yurt içinde ve yurt dışında etkisiz hâle getirecek adımları kararlılıkla atıyoruz. Yaptığımız operasyonlarla, Kuzey Irak'tan ülkemize yönelik terör tehditlerini kaynağında önleyecek başarılar elde ettik. Suriye'de terör örgütünün kazanımlarımıza yönelik saldırılarının tamamını da boşa çıkardık. Türkiye'yi bölgemizdeki krizin ve yıkımın bir parçası hâline getirmeye yönelik tüm çabaları âkim bıraktık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya, üretmeye, sorunları çözmeye, yeni atılımları gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Türkiye'nin istikrarını bozmayı amaçlayanlara en güzel cevabı, icraatlarımızla, reformlarımızla, başarılarımızla vermekte kararlıyız." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.