Cumhurbaşkanı Erdoğan İkinci 100 Günlük Eylem Planını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İkinci 100 Günlük Eylem Planını açıkladı

Cumhurbaşkanı, İkinci 100 Günlük İcraat Programı’nı açıkladı ve ilk 100 günlük programda yüzde 97'lik performansa ulaştıklarını, 400 eylemden 340 tanesini tamamladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda İkinci 100 Günlük İcraat Programı’nı açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İkinci 100 Günlük İcraat Programı Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ve ikinci 100 günlük dönemde gerçekleştirecek icraat ve projelerin tanıtıldığı programda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bazı bakanlar da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan programda yaptığı konuşmada, 3 Ağustos 2018 tarihinde açıklanan Birinci 100 Günlük İcraat Programı’nın sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve ikinci 100 günde gerçekleştirilecek projelerden örnekler verdi.

Kur, faiz, enflasyon üçgeni üzerinden ekonomiye pranga vurmak isteyenleri bir kez daha hüsrana uğrattıkların belirten Erdoğan, "Kurdaki kısa süreli dalgalanmayı dahi hükümeti yıpratmak için fırsat bilen kifayetsiz muhterislerin heveslerini kursaklarında bıraktık. Karamsarlık pompalayan siyaset simsarları ekonomistler köşe yazarları bugün adeta dillerini yutmuş durumdalar. Allah'ın izni ile ikinci 100 günlük programı uygularken de aynısı yapacağız. Kişisel çıkarı için 81 milyonluk Türkiye gemisinin altını oymaya çalışanlar fırsat bulamayacak, fırsat vermeyeceğiz." dedi.

İlk 100 günlük programa değinen Erdoğan, "İlk 100 günlük programda yüzde 97 gibi son derece yüksek bir performansa ulaştık. 400 eylemden 340 tanesini tamamladık. Bunların arasında önemli, tarihi milletimizin umut ve heyecanla beklediği pek çok proje bulunuyor. Öte yandan ilk 100 günlük icraat programındaki kalan 60 eylemin 10 tanesinin mevzuat hazırlıklarını da tamamladık." diye belirtti.

İkinci 100 Günlük Eylem Planından öne çıkanlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı İkinci 100 Günlük Eylem Planından öne çıkanlar şöyle:

"Yaklaşık 24 milyar liralık 454 eylemin bitirilmesini temin edeceğiz.

Elektronik maden projesini faaliyete geçiriyoruz. Bin maden sahası ihaleyle ekonomiye kazandırılacak.

Tarım sektörü için 3 yeni gübre üretimine başlıyoruz. Yurt yatak kapasitesini 75 bin artırdık.

2019'un sonuna kadar TürkAkım'ın topraklarımızdaki inşaatını bitireceğiz.

30 yeni gençlik merkezini hizmete alacağız. 17 dakika projesini başlatıyoruz.

Kayıtdışı ekonomiyle mücadele eylem planı hazırlanacak.

Entegrasyona yönelik mevzuat altyapısını oluşturuyoruz. Gümrük tarife arama programının uygulamaya alınmasını sağlıyoruz. Gümrüklerde elektronik bilgilendirme platformunun oluşmasını sağlıyoruz.

120 kilometre yeni otoyol daha yaparak otoyol ağını 2770 kilometreye çıkardık.

Yap işlet devret modeli otoyol çalışmalarıyla yüksek standartlı ve emniyetli 73 kilometre yolu da bitirerek otoyol ağımızı 2 bin 815 kilometreye yükseltiyoruz.

Altay Tankının motor sisteminin geliştirilmesi projesine başlandı. Yerli insansız hava aracı sayısı 52'den 58'e çıkarıldı.

Atak projesinin sözleşmesini imzalıyoruz. MİLGEM fırkateyn sözleşmesini imzalıyoruz. F35 projesi için inşaat faaliyetlerini tamamlıyoruz. 2 helikopteri daha kullanıcılarına teslim ediyoruz. Akıncı insansız hava aracı projesinin sözleşmesini imzalıyoruz. Ortak menzilli seyir füzesinin çalışmalarına başlıyoruz.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler