Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ruhani bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ruhani bir araya geldi

​ABD'nin New York şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Merkezi'nde İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile BM Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Erdoğan: Ambargolara karşı gelmek için el ele sizin yanınızda olacağız

IRNA'da yer alan habere göre Erdoğan, görüşmede Ahvaz’daki saldırıdan dolayı üzüntülerine dile getirerek, "Biz artık terörizmle karşı karşıya değiliz, terörist devletlerle karşı karşıyayız." dedi.

Ankara-Tahran ilişkilerinin güçlenmesini isteyen Erdoğan, "Ambargolara karşı gelmek için el ele sizin yanınızda olacağız." ifadelerini kullandı. Erdoğan, iki ülkenin Suriye konusunda daha çok işbirliği yapmasını istedi.

Ruhani: İdlib konusunun çözümüne yardım etmeye hazırız

Ruhani de İran’ın Türk yatırımcıları ve şirketlerini İran’daki projelerde görmekten memnuniyet duyacağını belirterek, iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için bir engel olmadığını söyledi.

Ruhani, Türkiye’nin Ahvaz saldırısındaki başsağlığı mesajlarına değinerek, "Biz her zaman zor günlerde yan yana yer almışız ve bu olaylar terörizm konusunda daha ciddi olmamızı göstermektedir." diye belirtti.

Ruhani, Türkiye, İran ve Rusya'nın Suriye konusundaki iş birliğinin önemli olduğunu belirterek, "Suriye konusunda üçlü işbirliği çerçevesinde Suriye meselesi, özellikle İdlib konusunun çözümüne yardım etmeye hazırız." mesajını verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.