Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'a gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'a gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı resmî ziyaret için İran’a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’ın dinî lideri Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Ruhani ile Tahran’da görüşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin davetlisi olarak resmî bir ziyaret için İran’a gitti.

Türkiye’den 4 yıl aradan sonra İran’a Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan bu ziyarette, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi’nin ikinci toplantısı gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temasları çerçevesinde İran’ın dinî lideri Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Ruhani ile Tahran’da görüşecek. Ayrıca ziyaret sırasında, Türkiye-İran arasındaki ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınması, bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş teatisinde bulunulması bekleniyor.

Ziyarette Yemen'deki son gelişmelerin yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran'a yönelik eleştirilerinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz eşlik ediyor. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.