Cumhurbaşkanı Erdoğan: Köklü bir değişime ihtiyacımız var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Köklü bir değişime ihtiyacımız var

​AK Partinin 16'ncı kuruluş yıldönümü programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, köklü bir değişime ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan AK Parti'nin 16'ncı kuruluş yıldönümünde konuştu. Erdoğan, "Her kongrede teşkilatlarımızı, her seçimde milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı, il genel meclislerini değiştirerek bugünlere geldik. Bu defa çok daha köklü bir değişime ihtiyacımız var." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşunun 16. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Sincan Harikalar Diyarında düzenlenen törende konuştu.

"AK Parti'nin Türkiye'ye kazandırdıklarının her biri elbette çok önemlidir, çok kıymetlidir." diyen Erdoğan, "Ancak hiç kimse kerameti kendisinde görmesin. Bizim başarılarımızın gerisinde milletimizle kurduğumuz güçlü ilişki, ondan aldığımız büyük destek var. AK Parti, kimsesizlerin kimsesi, sesini duyuramayanların sesi, gücü yetmeyenlerin eli kolu olduğu için bunca yıl milletimiz tarafından sahiplenildi." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Siyaset meydanı er meydanıdır. Eğer başarı istiyorsanız, hele hele iktidar istiyorsanız çalışacaksınız, terleyeceksiniz, mücadele edeceksiniz. Yoksa Almanya'nın Focus dergisine AK Parti'yi şikayet etmekle iktidar olamazsın. Öbür taraftan kalkıp yalan dolan her türlü yolsuzluğu yapmak suretiyle AK Parti'yi alt edemezsin. Eğer yürek varsa önce dürüst olacaksın ve bu yolda ne söz veriyorsan onu yapacaksın."

Köklü bir değişime ihtiyaçlarının olduğunu söylen Erdoğan, "Siyasette her türlü rekabete açığız. Madem başarının çıtası değişti bizim de bu değişimi hayata geçirmemiz lazım. Her kongrede teşkilatlarımızı bunların altındaki kurullarımızı belli oranlarda değiştirmek sureti ile yola devam ettik.  Ancak bu kez çok köklü bir değişime ihtiyacımız var. Yeni bir süreç... Bütün bunlar bir tasfiye harekatı değil. AK Parti çatısı altında çalışmak için hiçbir ünvana gerek yoktur. Teşkilatlarımızındaki değişim ihtiyacını dile getirmemizin sebebi 2019 seçimleridir. FETÖ başta olmak üzere terör ile iltisaklı olan kişileri partimizden uzak tutmalıyız." şeklinde konuştu. (İLKHA) 










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.