Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan'a gidiyor

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Macaristan’a resmi bir ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8-9 Ekim 2018 tarihlerinde Cumhurbaşkanı Janos Ader’in davetine icabetle Macaristan’a resmi bir ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretleri esnasında Cumhurbaşkanı Ader ile yapacakları görüşmelerin yanısıra Meclis Başkanı Laszlo Köver ve Başbakan Viktor Orban ile biraraya gelecek.

Görüşmelerde siyasi, askeri, güvenlik, savunma sanayii, ekonomik, ticari, kültürel ve sosyal yönleriyle ikili ilişkiler ele alınacak. Ayrıca, Türkiye-AB ilişkileri, düzensiz göç ve terörizmle mücadele ile iki ülkenin ortak gündeminde yer alan bölgesel ve uluslararası konular görüşülecek.

Erdoğan'ın, Başbakan Orban ile birlikte Budapeşte’deki Gül Baba Türbesi’nin resmi açılışını gerçekleştirmesi ve İş Forumu’na iştirak etmesi, ayrıca Galiçya Şehitliğini ziyaret etmesi öngörülüyor.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, söz konusu ziyaretin, Macaristan ile stratejik ortaklık çerçevesinde her alanda işbirliğinin ilerletilmesi yönünde en üst düzeydeki ortak iradenin bir göstergesini teşkil edeceği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.