Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan ve Güney Kore'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan ve Güney Kore'ye gidiyor

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Nisan-1 Mayıs'ta Özbekistan; 2-3 Mayıs 2018 tarihlerinde Kore Cumhuriyeti’ne bir devlet ziyareti gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev’in davetine icabetle 29 Nisan-1 Mayıs'ta Özbekistan; Güney Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Moon Jae-in’in davetine icabetle, 2-3 Mayıs 2018 tarihlerinde de Kore Cumhuriyeti’ne bir devlet ziyareti gerçekleştireceği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklama göre, Özbekistan ziyareti sırasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, Özbekistan ile ilişkilerin daha ileri bir aşamaya taşınması için atılabilecek adımların ele alınması ve bölgesel gelişmelere dair görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Taşkent programı kapsamında, ayrıca Özbekistan Ali Meclisi’ne hitapta bulunması ve Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile birlikte Türk ve Özbek işadamlarının katılımlarıyla düzenlenecek İş Forumu’na katılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs günü Buhara’da da temas ve incelemelerde bulunacak.

Güney Kore ziyareti

Erdoğan, Özbekistan ziyaretini müteakip 2-3 Mayıs 2018 tarihlerinde Kore Cumhuriyeti’ne gerçekleştireceği ziyarette Güney Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile görüşecek.  Görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanısıra, bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Cumhuriyeti Ulusal Meclisini de ziyaret ederek Meclis Başkanı Chung Sye-kyun ile biraraya gelecek, ayrıca, önde gelen Koreli şirket yetkilileri ile de görüşmeler gerçekleştirecek.

Kore yarımadasında istikrarın tesis edilmesi çabalarının yoğunlaştığı önemli bir süreçten geçildiği belirtilen Cumhurbaşkanlığı açıklamasında  Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in’in bu süreçte ortaya koyduğu siyasi irade, taraflar arasında diyalog ve işbirliği ortamının oluşmasına imkân sağlamakta olduğu ifade edildi.

Açıklamada Türkiye'nin tarihi bağlara sahip olduğu Kore yarımadasının geleceği ile ilgili görüşmeleri değerli bir fırsat olarak gördüğü ve sorunun çözümü yönündeki çabaları desteklediği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler