Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savcı sana ne oluyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savcı sana ne oluyor!

TSK'da başörtüsü kullanımı ile ilgili tartışmalara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Savcı sana ne oluyor, bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Burada halka hitap eden Erdoğan'ın TSK'da başörtüsü kullanımı ile ilgili tartışmalara tepki gösterdi.

Danıştay 2. Dairesi TSK'da kadın personele başörtüsü serbestisi getiren düzenlemenin yürütmesinin durdurulması talebini reddetti. Danıştay savcısı, dava konusu düzenlemenin laikliğe aykırı olduğunu ve iptali gerektiği yönünde görüş bildirmişti.

Danıştay savcısının talebine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Savcı sana ne oluyor da bu başvuruyu yapıyorsun. Neyse ki Danıştay'ın ilgili dairesi bu girişimi, boşa çıkardı. Bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var. Biz bu ülkede ordumuzda başörtülü personel var-yok meselesini mi tartışmalıyız yoksa dünyanın en iyi tankını, topunu, uçağını, gemisini, insansız hava araçlarını, silahlı insansız hava araçlarını, tüfeğini, füzesini, mühimmatını, radarını, motorunu nasıl üretebiliriz, onu mu tartışmalıyız."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler