Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyer-i Nebi bizler ve gelecek nesiller için referans kaynağıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyer-i Nebi bizler ve gelecek nesiller için referans kaynağıdır

2018 Yılı Mevlid-i Nebi haftası açılışında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyer-i Nebi bizler ve gelecek nesiller için referans kaynağıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018 Yılı Mevlid-i Nebi haftası açılışına katıldı. Sinan Erdem Spor Salonunda gerçekleşen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“Peygamber Efendimiz, sadece Kur’an’ı Kerim’in vahyine aracılık etmemiş, aynı zamanda onu bilfiil yaşayarak, kendi benliğinde ve kendi ruhunda müşahhas hâle getirerek geride bizler için rehber almamız gereken bir örnek bırakmıştır.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Siyer-i Nebi, Efendimizin hayatı olmasının yanı sıra bizler ve gelecek nesiller için referans kaynağıdır. O’nun hayatı sadece ümmeti için değil, kendisinden sonra gelen tüm insanlık için de en güzel rehberdir. Sünnet ve Siret olmadan İslam’ın yaşanması mümkün değildir. Bir Müslümanın Sünnetle, Peygamberimizin örnek hayatıyla olan bağı ne kadar güçlü, ne kadar muhkem, ne kadar kavi ise, diniyle olan bağı da o derece güçlüdür, sağlamdır.” diye ekledi.

Gençliği ihmal eden, gençlere sırtını dönen, onların ruh ve gönül dünyalarının imarı için gerekli özeni göstermeyen bir milletin, istikbali ve istiklalinin tehdit altında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizler de Resulü Kibriya Efendimizin sünnetine uygun bir şekilde son 17 yıldır gençlerimize büyük önem ve öncelik veriyoruz. Eğitimden iş hayatına, siyasetten devlet yönetimine kadar her alanda gençlerimizin önünü açmaya, onlara millî bir kimlik ve özgüven aşılamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Resulullah'ın hayatından beslenmeyen bir yaşantının İslami olması mümkün değildir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Sünneti Seniyyeyi merkeze almayan, Resulullah'ın hayatından beslenmeyen bir yaşantının İslami olması da mümkün değildir. Peygamber Efendimizin nuruyla aydınlanmayan bir kalbin varacağı yer, her gün yeni ambalajla sunulan sapkın ideolojilerin bataklığıdır. Biz gençlerimize sahip çıkmazsak istikbalimizi karartmayı hedefleyenler, onları farklı tuzaklarla ağlarına çekeceklerdir. Bizim gençlerimize güvenmemiz, tıpkı Resulü Ekrem Efendimiz gibi onlara inanmamız, itimat etmemiz gerekiyor.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.