Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'deki kaosu fırsata çevirmek isteyenler kaybedecektir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'deki kaosu fırsata çevirmek isteyenler kaybedecektir

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump Beyaz Saray'da ortak basın açıklaması düzenledi. Erdoğan, burada, "Suriye, Irak Yemen ve Libya'daki kaosu fırsata çevirmek isteyenler eninde sonunda kaybedecektir. " dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da ortak basın açıklaması düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın açıklamasında yaptığı konuşmada, YPG, PYD'nin başka ülkeler tarafında muhatap alınmasının doğru olmadığını vurgu yaptı.

"Suriye'deki kaosu fırsata çevirmek isteyenler eninde sonunda kaybedecektir"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütlerinde ayrım yapmadan mücadele etmekte kararlıyız. Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur.  Özellikle YPG terör örgütün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap alınması uygun değildir.

Suriye, Irak Yemen ve Libya'daki kaosu fırsata çevirmek isteyenler eninde sonunda kaybedecektir. İki müttefikin dayanışması eli kanlı şebekeleri bertaraf etmek için kafidir."

Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesine ilişkin de konuşan Erdoğan, "FETÖ terör örgütü konusundaki beklentilerimizi ifade edeceğim. Trump'ın seçim zaferi yeni beklentilerin doğmasına neden olmuştur." diye belirtti.

Erdoğan, "Bölgesel istikrar için Türkiye- ABD iş birliği çok önemlidir. Sayın Trump ile istişarelerimizi yoğunlaştırmanın, devam ettirmenin kararlılığı içindeyiz. Bugün temelleri atılan adımların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sayın Başkan'a teşekkür ediyorum. Kendisini ailesi ile birlikte ülkemde ağırlamaktan onur duyacağımzı bildirmek istiyorum." diye konuştu.

Trump: PKK ve DEAŞ mücadelesinde Türkiye'nin yanındayız

ABD Başkanı Trump ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kabul etmekten gurur duyduğunu ifade etti.

Trump, "Türkiye komünizme karşı Sovyet işgaline karşı ayakta durdu. Türkler Amerika askerleri ile birlikte yer aldı. Yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağız. Görüyoruz ki bizim generallerimiz ve askerlerimiz bu cesareti hatırlamakta."

PKK ve DEAŞ mücadelesinde Türkiye'nin yanında olduklarını ifade eden Trump, "Erdoğan ile birlikte ticari ve ekonomik ilişkilerimizi konuştuk. Türkiye'nin askeri bir takım siparişleri var. Bunların ulaşması konuşuldu. Ortadoğu'daki barışın tesis edilmesi tüm halkların güvenliği için ortak tavrı konuştuk. Erdoğan'a teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.