Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kendini kullandırmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kendini kullandırmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröre karşı verilecek mücadelede işbirliğine açığız. Ancak bilinmelidir ki Türkiye geçici çözüm arayışlarında kendisini kullandıracak bir ülke değildir. Türkiye’nin önerilere dikkate alınmalıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yasama yılı açılış töreninde Meclis Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap etti. "Teröre karşı verilecek mücadelede işbirliğine açığız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ancak bilinmelidir ki Türkiye geçici çözüm arayışlarında kendisini kullandıracak bir ülke değildir. Türkiye’nin önerilere dikkate alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasında siyasetin kendisini vesayetten tamamen kurtarması gerektiğini söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Siyaset sokaklarda hakimiyet kurmak isteyen şiddete boyun eğerse kendi varlığı inkar etmiş demektir. Sorunları Meclis’te siyasette ya da millete giderek sandıkta çözmek varken şiddetten medet umanlar kendileri yok sayarlar.

Geçmişte Türkiye bunu yaşamıştır. Ortaya çıkan sonuçları hepimiz yaşadık. Siyaseti ve milli iradeyi tehdit eden terör ve şiddet eylemleri karşısında en başta siyasetçinin karşı durması ve siyesi partilerin buna karşı durması gerekir.

"İSRAİL 16 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ"

Ulusal ve uluslararası karalamalar çerçevesinde ülkemizin hedefe konması haksızlıktır. İsrail’in son Gazze saldırısında 16 gazeteci öldürülmüştür. Bu dünyadan yeterli tepki almazken Türkiye’nin bu konuda haksız eleştirilere maruz kalması üzerine düşünülmesi gereken bir meseledir.

Çözüm sürecinin Türkiye’nin istikbali, kardeşliği ve demokrasi açısından önem taşıdığını vurgulamak isterim.

"YENİ TÜRKİYE"

Yeni Türkiye 23 Nisan 1920’nin özünü yeniden kavramış o çeşitliliği yeniden hayata geçirmiş bir Türkiye’dir. Yıllardır bu toplumda ötekileştirilen, demokratik taleplerini siyasete iletebilmektedirler. Bazılarının kutuplaşma olarak gördükleri şey kimlikleri kendini ifade edebilmeleridir. Yeni Türkiye çoğulcudur.

Tabiatıyla yeni Türkiye’ye bir direnç de söz konusudur. Türkiye’nin yeni sosyolojisi karşısında bu direncin başarı şansı olmadığı kesindir. Vesayet eski Türkiye’nin özelliğidir.

"PARALEL YAPI"

Paralel yapı devlet aygıtı kullanarak siyaseti şekillendirme arzusundadır. Siyaset bu vesayet girişimine taviz veremez. Devlet içindeki paralel yapı siyaseten mahkum olmuştur. Son iki seçim paralel yapı ve destekçilerinin siyaseten tasfiyesidir.

“HERKES SUSABİLİR AMA TÜRKİYE’NİN BÖYLE BİR SEÇENEĞİ YOKTUR”

Meclis’teki bütün partiler bir araya gelmeli yeni bir anayasayı yazabilmelidir. Yeni anayasa daha fazla geciktirilmemelidir. Büyük çalkantıların yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Türkiye’nin komşumuz olan hiçbir ülkenin iç işlerine müdahale etme arzusu ya da topraklında gözü yoktur. Bölgenin huzur ve güveni doğrudan doğruya Türkiye’nin huzur ve güvenini ilgilendirmektedir. Bölgedeki gelişmeler hakkında herkes susabilir ama Türkiye’nin böyle bir seçeneği yoktur.

Büyük devlet sınırlarını dünyaya kapatan değil sınırlarını ötesine gönlünü açabilen krizlerde inisiyatif alan bir devlettir. Türkiye seyirci bir devlet olamaz.

"TERÖRE KARŞI İŞBİRLİĞİ"

Vatandaşlarımız IŞİD’in elindeyken oradaki vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atacak açıklamaların yapılması doğru olmamıştır. Ne topraklarımızda ne bölgemizde hiçbir terör örgütüne sempati ile bakmamız söz konusu olamaz. Teröre karşı verilecek mücadelede işbirliğine açığız. Ancak bilinmelidir ki Türkiye geçici çözüm arayışlarında kendisini kullandıracak bir ülke değildir. Türkiye’nin önerilere dikkate alınmalıdır.

BM Güvenilk Konseyi’nin reforme edilmesi ertelenemez bir ihtiyaçtır. Her durumda Türkiye tezleri savunmaya devam edecektir.

ERDOĞAN KONUŞURKEN NUR SERTER SALONU TERK ETTİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, CHP Milletvekili Nur Serter'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'ye hitap ederken Genel Kurul salonunu terk ettiğini duyurdu.

Turan, Serter'in salondan ayrılırken Erdoğan'ın konuşma yaptığı bölümü de paylaştı.

Erdoğan'ın konuşma metninden başörtüsünün TBMM, üniversite ve ortaöğretimde serbest bırakılmasına ilişkin sözlerinin olduğu bölümün fotoğrafını twitter hesabından paylaşan Bülent Turan, Nur Serter'in bu esnada salonu terk ettiğini söyledi.

Nur Serter, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı görevindeyken 28 sürecine damga vuran, başörtülüler için üniversite girişlerine kurulan ikan odalarının mimarıydı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.