Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi içeriden vuranlara hesabını sorarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi içeriden vuranlara hesabını sorarız

​İftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi içerden vuranlardan hesap soracaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenin iftar programında, iç güvenlik birimleri mensuplarıyla bir araya geldi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan'ın dünkü açıklamalarını sert sözlerle eleştiren Erdoğan, "Ben sizin 12 yıl önce durumunuzu, bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunu teşhir ederim. Dışardan vuran vuruyor ama içerden vuranlara günü gelir hesabını sormasını da bilirim. TÜSİAD niçin istihdama destek vermiyor, bunu hatırlatırım. Dev fabrikalarınız var. Ne olur 5-10 tane işsiz alsan. Bunları dert edinmiyorsunuz. TÜSİAD'ın politik tarafgirlikten ziyade Türkiye'nin ekonomik mücadelesine yaptığı katkılarla gündeme gelmesini beklerdim. 1 hafta önce ziyaretime geldin, sizlerle neleri konuştuk? Bu dolarlar, bu avrolar sizleri kurtarmaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin içinde bulunduğu hassas sürecin, güvenlik güçlerinin yükünü artırdığına dikkati çekerek, 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde dünyanın gözünün Türkiye üzerinde olacağının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz gecesi darbecilerin kazanmasını umutla bekleyenler bakıyorsunuz son günlerde farklı kollardan ülkemizi hedef almaya başladılar. Seçim öncesine yalan yanlış haberlerle insanımızın sinir uçlarıyla oynandığını görüyoruz. Sosyal medya manipülasyonlarıyla toplumsal gerilimi tırmandırmak için çok yoğun çaba harcanıyor. Bu hassas süreçte bizlere düşen milletin emanetine sahip çıkmaktır. Seçim güvenliğinin temini noktasında bugüne kadar takdire şayan bir başarı yakalayan emniyet teşkilatımızı, yalan yanlış bilgilerle töhmet altında bırakmak doğru değildir. 23 Haziran öncesinde herkesi bulunduğu makamın ağırlığına uygun şekilde davranmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın "demokrasi hazımsızlığı kokan, üstüne bir de Türkiye’yi karalamak için istatistik cinliğine başvuran" konuşmasını üzüntüyle dinlediğini belirterek, şöyle devam etti:

17 yıl önce Türkiye’nin kişi başına millî geliri neydi? Bugün Türkiye'nin kişi başına millî geliri ne? Sen o gün neredeydin ekonomik olarak? Bugün neredesin? O günden bugüne sadece firman ne kadar büyüdü? Arkadaşların ne kadar güçlendi onu hiç masaya yatırmıyoruz. Ben sizin 17 yıl önceki durumunuzu da biliyorum, bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunları da teşhir ederim. Ama şunu bilin ki: Türkiye’yi dışarıdan vuranlar vurmaya çalışıyor, ama içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını da bilirim. Zira biz TÜSİAD’ın kasıtlı olarak Türkiye’yi alt sıralarda gösteren istatistiklerin illüzyonuna sığınmak yerine, mesela başlattığımız 2,5 milyonluk istihdam seferberliğine niçin destek vermiyor bunu da kendilerine hatırlatırım. Size burada iş düşmüyor mu? Dev fabrikalarınız var, holdingsiniz ne olur beş tane, 10 tane yanına işsiz insanı alsan? Neyini kaybedersin? Bunları dert edinmiyorsunuz. Onlara da bunu hatırlatıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD’ın politik tarafgirliğinden ziyade, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlık mücadelesine yaptığı katkılarla gündeme gelmesini arzu ettiğini dile getirerek, "Daha bir hafta önce ziyaretime geldiniz, sizlerle biz neleri konuştuk. Bir hafta geçmeden yaptıkları açıklamalara bak. Unutmayalım ki bu ülke hepimizin ortak vatanıdır. Bu dolarlar, bu eurolar sizleri kurtarmaz, bu millet sizi kurtarırsa kurtarır, bunu da böyle bilin." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.