Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zümriye İlgen'in cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zümriye İlgen'in cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen'in annesi Zümriye İlgen'in Erdek'teki cenaze törenine katıldı.

Eniştesi Ziya İlgen'in annesi Zümriye İlgen'in cenaze törenine katılmak üzere helikopterle İstanbul’dan Balıkesir'in Erdek ilçesine geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Erdek Limanı’ndaki alanda Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve diğer yetkililer karşıladı.

Erdek’te önce İlgen ailesini evinde ziyaret ederek başsağlığı dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Cuma namazını kılmak ve cenaze törenine katılmak üzere Erdek Hacı Ömer Camii’ne gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada kıldığı Cuma namazının ardından, Zümriye İlgen'in cenaze namazında saf tuttu. Cenaze töreninde Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bazı milletvekilleri, cenaze yakınları ve çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

“Annem gibi sevdiğim, saygı duyduğum birisiydi”

Cenaze töreninde kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhume Zümriye İlgen'i yakından tanıdığını ifade ederek, “Zümriye annemizi iyi tanıdım, iyi bildim ve gerçekten adeta salihat-ı nisvandan bir hanımefendiydi. Zaten gönül kırmak gibi bir şey onun yaşamında söz konusu değildi.” dedi.

Ölümün büyük bir vaz ve vaiz olduğunu belirten ve “Buradan nasibimizi almak çok çok önemli. Geldik, gidiyoruz. Gideceğimiz yer belli. Topraktan geldik, tekrar toprağa dönüyoruz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhume Zümriye İlgen için, “Ben annem vefat ettikten sonra Zümriye teyzeme 'Annem' derdim çünkü onda da bu hâletiruhiyeyi görürdüm. Adeta annem gibi sevdiğim, saygı duyduğum birisiydi.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kız kardeşi Vesile İlgen ile evli olan Ziya İlgen’in 89 yaşındaki annesi Zümriye İlgen, Bursa'da tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı vefat etmişti. (İLKHA)

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler