Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edilen aslanlara yoğun ilgi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edilen aslanlara yoğun ilgi

Sudan Devlet Başkanı Ömer Hasan El-Beşir tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilen ve Gaziantep Hayvanat Bahçesine yerleştirilen aslanlar yoğun ilgi gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sudan Devlet Başkanı Ömer Hasan El-Beşir tarafından hediye edilen ve dünyanın dördüncü, Avrupa'nın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesine yerleştirilen aslanları hafta sonu 33 bin 500 kişi ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sudan gezisinde Devlet Başkanı El-Beşir tarafından hediye edilen 2 dişi ve 2 erkek aslan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde düzenlenen programla tanıtıldı. Tanıtımın ardından yeni yuvalarına yerleştirilenler aslanları görmek isteyen vatandaşlar hayvanat bahçesine akın etti.

10 bin hayvanın barındığı hayvanat bahçesine getirilen aslanlar, hafta sonunda ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Gaziantep ve çevre illerden gelen ziyaretçiler, Nil, Sultan, Sudan ve Sevakin adlı aslanlara yoğun bir ilgi gösterdi.

Konu ile ilgili bilgi veren hayvanat bahçesi yetkilileri, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin ilk açıldığı günkü gibi halkın yoğun ilgisiyle karşılaştığını bildirdi.

Kente getirilen aslanlarla birlikte şehri büyük bir heyecan sardığını belirten yetkililer, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sudan Cumhurbaşkanı tarafından hediye edilen Nil, Sultan, Sudan ve Sevakin adlı iki dişi, iki erkek toplam dört aslanı biz üç gün önce Gaziantep’e getirdik. Hayvanat bahçesi reisin aslanlarıyla ziyaretçi sayısında rekor kıracağına da eminiz. Hem şehir içinden ve hem de çevre illerden ziyaretçilerin akın akın gelmesi bizleri mutlu ediyor. Tahminlerimize göre yıllık 3,5 milyon ziyaretçi sayısı bu yılın sonunda 5 milyonu bulur.”dedi.

 Öte yandan, Sudan’dan getirilen aslanlarla birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeki aslanların sayısı da 8'e yükseldi.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler