Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye idam tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye idam tepkisi

​Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "AB üyesi ülkelerde idam yasak olduğu hâlde 42 insanı idam eden, geçen hafta da 9 genci idam eden Sisi’nin davetine katılan bu Avrupa Birliği üyesi ülkelerde insan haklarından bahsedebilir misiniz?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Giresun mitingine katıldı. Valilik Meydanı’nda düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

"Dünyanın hiçbir ülkesinde kendi hükûmetini sağa-sola şikâyet eden, teröristlere şikâyet eden bir muhalefet partisi yoktur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin ülke menfaatleri konusunda sürekli olarak iktidarın, hükûmetin karşısında olduğunu, Türkiye’nin bekasını, vatandaşların geleceğini ilgilendiren konularda yıkıcı ve uzlaşmak tavır takındığını belirtti.

CHP’nin; "ordu göreve" pankartı asanların, AK Parti’nin kapatılması için mahkemeleri göreve çağıranların, Gezi olaylarında polise kurşun sıkanların ve FETÖ’cülerin arkasında durduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çukur eylemleri sırasında bölge insanına kan kusturan şehir eşkıyalarına cici çocuklar, arkadaşlar diyerek canlı kalkanlık yapan bir CHP gördük. 15 Temmuz destanına kontrollü darbe iftirasıyla leke sürmeye çalışan bir muhalefet gördük. Zeytin Dalı Harekâtı’nda milletvekilleri savaşa hayır tweetleri atan bir muhalefete şahit olduk. Her röportajında ülkesini eleştiren, yabancılara ülkesini kötüleyen, Almanya’daki PKK destekçisi vekillerle poz vermeyi maharet zanneden bir Bay Kemal gördük." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara, HDP’li milletvekillerinin PKK’ya yönelik övgülerinin ve örgüt elebaşlarının Kandil’den HDP’ye destek isteyen ifadelerinin yer aldığı görüntüleri izlettirerek, "Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Buyurun. Ne diyor? Kürdistan’da biz kazanacağız. Sen lütfen Türkiye’yi terk et, git güneyde, Irak’a Kürdistan bölgesi var, oraya git. Ama Türkiye’de benim böyle bir bölgem yok." ifadesini kullandı.

"Bunlar CHP ile beraber. Adı sözde İyi Parti olanlarla beraber. Diyorlar ki, ‘bizim onlarla alakamız yok.’ Nasıl yok,  beraber liste çıkarıyorsunuz" şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ve MHP’lilerin Cumhur İttifakı’nın konsolidasyonu olarak sandıklara gideceğine olan inancını dile getirdi.

"Avrupa Birliği samimi değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, birkaç gün önce Avrupa Birliği ve Arap Birliğinin Mısır’da bir toplantıda bir araya geldiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: "Avrupa Birliği idama karşıdır, idam Avrupa Birliği ülkelerinde yasaktır. Avrupa Birliği üyesi ülkelerde idam yasak olduğu hâlde bu başa geldikten bu yana 42 insanı idam eden, geçen hafta da 9 genci idam eden Sisi’nin davetine katılan bu Avrupa Birliği üyesi ülkelerde demokrasiden bahsedebilir misiniz? Bunlarda hak ve özgürlüklerden bahsedebilir misiniz? Bunlarda insan haklarından bahsedebilir misiniz? Bunları anlamak mümkün değil. Avrupa Birliği samimi değil. Bize karşı samimiyetsizlikleri neyse, işte dünkü olay da aynen bunun bir ifadesidir. Ne yaparlarsa yapsınlar, yaptıklarıyla tarih boyunca bunlar anılacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li bir milletvekilinin Türkiye’nin Akdeniz’deki doğal gaz arama faaliyetlerine ilişkin verdiği soru önergesinde "Türkiye’nin 2 milyar doları Akdeniz’in derin sularına gömeceği’ iddiasında bulunduğuna dikkati çekerek, CHP’nin bu soru önergesinin Türkiye’nin petrol arama faaliyetlerinden rahatsız olan Yunan medyasına arayıp da bulamadığı fırsatı verdiğini, Yunan gazetelerinin Türkiye’nin Akdeniz’de yürüttüğü çalışmaları karalamaya, kötülemeye başladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sırf muhalefet yapmak adına ülkemizi böyle bir duruma düşürmeye, Türkiye’nin rakiplerine bu tür kozlar vermeye kimin hakkı var? Aslında bu milletvekili yeni bir şey yapmıyor, sadece kendi Genel Başkanının izinden yürüyor. Çünkü CHP Genel Başkanı bugüne kadar diplomaside en büyük gaflara, en büyük skandallara imza attı. Siyasette en hoyrat iftira ve yalan kampanyalarına yine CHP’nin mevcut Genel Başkanı öncülük etti." diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.