Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cizre’deki saldırıya ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cizre’deki saldırıya ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen patlayıcı yüklü kamyon saldırısını şiddetle kınadığını, faillerini de lanetlediğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen patlayıcı yüklü kamyon saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, “Şırnak’ın Cizre ilçesinde emniyet güçlerimizi ve halkımızı hedef alan bombalı saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyorum.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK tarafından gerçekleştirilen bu saldırıda hayatını kaybeden polislere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralıları da acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cizre, bölücü örgütün açtığı çukurlara gömüldüğü, ilçe halkının devletiyle bütünleştiği, kucaklaştığı bir gazi ilçemizdir. Cizre halkından yüz bulamayan terör örgütü, bu tür saldırılarla varlık göstermeye çalışmaktadır. Türkiye’nin sınırları içindeki ve dışındaki terör örgütleriyle yoğun bir mücadele yürüttüğü bir dönemde meydana gelen bu saldırı, ülke ve millet olarak kararlılığımızı daha da artırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişimini, Gaziantep’teki düğün saldırısı, Artvin’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan saldırıları hatırlatan Erdoğan, bu saldırılar karşı seferberlik anlayışıyla yürüttükleri mücadelenin başarıya ulaşacağından şüphe duyulmaması gerektiği kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, terör saldırılarıyla ülkemizin huzuruna kastedenlerin ve taşeronlarının kirli emellerine asla geçit vermeyecektir.” değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.