Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kerbela mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kerbela mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kerbela olayının Müslümanlara tefrika ve husumetin değil, muhabbet ve birliğin lazım olduğu gerçeğini her yıl bir kez daha hatırlattığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden Kerbela hadisesi ile ilgili mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kerbela olayının Müslümanlara tefrika ve husumetin değil, muhabbet ve birliğin lazım olduğu gerçeğini her yıl bir kez daha hatırlattığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, "10 Muharrem 61 tarihinde vuku bulan Kerbela hadisesi ve orada yaşanan katliam, üzerinden geçen 1379 yıla rağmen yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor. Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem) torunu Hazreti Hüseyin'in (radiyallahu anh) de şehid edildiği Kerbela olayı, Müslümanlara tefrika ve husumet değil, muhabbet ve birliğin lazım olduğu gerçeğini her yıl bizlere bir kez daha hatırlatıyor. Cenab-ı Allah'tan gönüllerimizi Kerbela çölü olmaktan korumasını, İslam âlemini birliğe, beraberliğe, uhuvvete ve kardeşliğe sevk etmesini niyaz ediyorum. Hazreti Hüseyin (radiyallahu anh) ile Ehl-i Beyt'in tüm mensuplarını rahmetle yâd ediyor, tutulan Muharrem oruçlarının ve ifa edilen ibadetlerin Hakk katında kabul olmasını diliyorum." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler