Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Şehid Mursi" açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Şehid Mursi" açıklaması

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Mursi'nin şehadetine ilişkin, "5 yıldır Mursi kardeşimiz cezaevinde ve binlerce arkadaşı ile beraber orada mahkum. Bugün de şüpheleri bir kenara koyuyorum, emrihak vaki olmak sureti şehid oldu." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cunta mahkemesinde şehadete erişen Muhammed Mursi hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Mursi kardeşimize, şehidimize Allahtan rahmet diliyorum" diyen Erdoğan, "Demokratik yollarla, yüzde 52 oy almak suretiyle Mısır'a Cumhurbaşkanı olan merhum Mursi, şu anda demokrasiyi bir tarafa koyarak, işgalci bir eda ile tamamıyla bir darbeyle Mısır'ın başına geçen şuandaki zalim Sisi, bildiğiniz gibi 50'ye yakın kişiyi idam etmiştir.

Batı'nın, Sisi’nin idamlarına sessiz kaldığını vurgulayan Erdoğan, "AB üyesi ülkeler idamı yasaklarken ne yazık ki Mısır’da katil Sisi’nin davetine icabetle oradaki toplantıya katılmışlardır. Bu iki yüzlülük değil çok yüzlülüktür. Türkiye’nin idamı kaldırmasını isteyeceksiniz ve kaldırtacaksınız, öbür yandan Mısır’ın idam mekanizmalarını çalıştırdığı bir dönemde Mısır’da uluslararası toplantıya AB üyesi ülkelerinin katılmasını anlamak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "5 yıldır Mursi kardeşimiz cezaevinde ve binlerce arkadaşı ile beraber orada mahkum. Bugün de şüpheleri bir kenara koyuyorum, emrihak vaki olmak suretiyle şehit oldu. Rabbim inşallah sevgili habibiyle beraber haşreylesin. Dualarımız onunla beraber. Tüm onunla aynı yolu yürüyen kardeşlerimin başı sağ olsun. Mısır halkının başı sağ olsun. Ailesine yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler