Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a: Sen çalarsın, sen oynarsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a: Sen çalarsın, sen oynarsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararıyla ilgili, "Açıklaması bizi bağlamaz. Kudüs'ü de bağlamaz. İslam dünyasını da bağlamaz. Sen çalarsın, sen oynarsın." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Dünya İnsan Hakları Günü programında açıklamalarda bulundu.

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanıma kararına tepki gösteren Erdoğan, "Kudüs'ü Müslümanlara ve diğer dinlerin mensuplarına zindan edenler, ellerine bulaşan kanı asla temizleyemeyeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Bu kararı tanımadıklarını dile getiren Erdoğan: "Başkan Trump'ın açıklaması bizi bağlamaz. Kudüs'ü de İslam dünyasını da bağlamaz. Sen çalarsın sen oynarsın. Bugünkü sorunların temelinde ABD ve Avrupa'nın İsrail'in önünü açan politikaları vardır. Bu ülkeler BM kararlarına sahip çıksaydı bölgede 10 yıllardır süren katliamların önüne geçilebilirdi. Filistin ve Kudüs konusundaki beyanları yakından takip ederek herkese notunu vereceğiz." dedi.

"Arkasına saklanacak ağaç bulamayacaklar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Binlerce yıldır yaşadıkları topraklarda zulme uğrayan Filistinli kardeşlerimize de buradan selamlarımızı iletiyorum. Kudüs'te sergilenen zulmün ilelebet devam etmesi mümkün değildir. O Kudüs ki her taşında ayrı bir hikâyeyi barındırır. Bugün kendilerini Kudüs'ün sahibi sananlar, yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklarını bilmelidirler. Amerika aldığı bu kararla Kudüs'te dökülen bu kana ortak da olmuştur. Kudüs'ü Müslümanlara ve diğer dinlerin mensuplarına zindan edenler, ellerine bulaşan kanı asla temizleyemeyeceklerdir. Türkiye olarak bu konudaki tepkimizi hem kendi adımıza hem de İslam İşbirliği Teşkilatı altında dile getiriyoruz. Çarşamba günü İstanbul'da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nin dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum." (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler