Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyaretine ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyaretine ilişkin açıklama

​Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 27-29 Eylül 2018 tarihlerinde Almanya’ya bir devlet ziyareti gerçekleştireceğini, ziyarette iki ülke arasındaki birçok alanda işbirliğinin ile Suriye ve bölgesel meselelerin ele alınacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27-29 Eylül 2018 tarihlerinde Almanya’ya bir devlet ziyareti gerçekleştireceği belirtildi.

Açıklamada, ziyaretin Almanya Federal Cumhurbaşkanı Sayın Frank-Walter Steinmeier’in daveti üzerine, Erdoğan'ın ABD ziyaretinin ardından 27-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Steinmeier’le yapacakları görüşmelerin yanısıra, Almanya Federal Şansölyesi Angela Merkel ile de bir araya geleceği aktarılan açıklamada, "Görüşmelerde, Türkiye ile Almanya arasında siyasi, ekonomik, güvenlik, savunma, kültür ve sosyal alanlarda işbirliği ve Almanya’da yaşayan Türk toplumuna ilişkin hususlar ele alınacaktır. Ayrıca başta Suriye olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeler, terörizm ve düzensiz göçle mücadele alanlarında işbirliği, Türkiye-AB ilişkileri ve iki ülkenin ortak gündeminde yer alan diğer hususlar görüşülecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri vesilesiyle, sivil toplum kuruluşları yetkililerine ve Türkiye-Almanya İş Konseyi’nde önde gelen Alman firmalarının yöneticilerine de hitap etmeleri öngörülmektedir." denildi.

Açıklamanın devamında, Almanya’yı ziyaretleri kapsamında ayrıca Köln kentinde bulunan DİTİB Camii’nin de açılışını gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türk toplumuyla biraraya gelmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamanın sonunda, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yapacakları ziyaret, yedi yıl aradan sonra ülkemizden Almanya’ya gerçekleştirilen ilk devlet ziyareti olacaktır. Almanya NATO müttefikimiz ve ülkemizin en önde gelen ekonomik ortağı konumundadır. Almanya’da yaşayan 3.5 milyonluk Türk toplumu ülkelerimiz arasında bir dostluk köprüsü oluşturmaktadır." diye belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.