Cumhurbaşkanı: Star Rafinerisi Türkiye’nin en büyük yerlileştirme projesidir

Cumhurbaşkanı: Star Rafinerisi Türkiye’nin en büyük yerlileştirme projesidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, STAR Rafinerisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, “STAR Rafinerisi, ülkemizin ilk ‘Stratejik Yatırım Teşvik Belgesi’ne sahip projesi olma özelliğini taşıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, STAR Rafinerisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, “STAR Rafinerisi, ülkemizin ilk ‘Stratejik Yatırım Teşvik Belgesi’ne sahip projesi olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda bu rafineri, Türkiye’nin en büyük yerlileştirme projesidir. Bu şekilde petrol ürünleri ithalatında her yıl 1,5 milyar dolar civarında tasarruf edilmesi, petrol ürünlerinde dışa bağımlılığın azalması hedefleniyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte, SOCAR Türkiye tarafından İzmir Aliağa’da inşa edilen STAR Rafinerisi’nin açılış törenine katıldı.

“Star rafinerisi, Azerbaycan’la kardeşlik ilişkilerimizin stratejik boyutunu güçlendirdi”

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, STAR rafinerisiyle birlikte Azerbaycan’la kardeşlik ilişkilerinin stratejik boyutunun daha da güçlendirildiğini vurgulayarak, “Türkiye ile Azerbaycan’ın öncülüğünde hayata geçirdiğimiz her proje, ülkelerimizin bölgesel güç olma vasfını tahkim etmektedir. Dünyanın ticaret savaşları ve krizlerle sarsıldığı bir dönemde birer birer açılışını yaptığımız bu projelerin, ülkelerimizi, hem tek tek kendi gayelerine, hem de ortak hedeflerine yaklaştırdığına inanıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan rafinerinin, Türkiye’nin ilk “Stratejik Yatırım Teşvik Belgesi”ne sahip projesi olma özelliğini taşıdığını da söyleyerek, aynı zamanda bu rafinerinin Türkiye’nin en büyük yerlileştirme projesi olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu şekilde petrol ürünleri ithalatında her yıl 1,5 milyar dolar civarında tasarruf edilmesi, petrol ürünlerinde dışa bağımlılığın azalması hedefleniyor.” şeklinde konuştu.

Doğu Akdeniz’de hidrokarbon kaynaklarına yönelik başarısızlığa mahkûm girişimler

Konuşmasının devamında, Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarına yönelik tek taraflı oldubittiler gibi başarısızlığa mahkûm çeşitli girişimlerden üzüntü duyduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu durum bölgemizde hâlâ, istikrarsızlık ve gerilimden beslenme politikalarından vazgeçemeyenler bulunduğuna işaret ediyor. Türkiye olarak, bu tür dayatmalara karşı cevabımızı, hem sahada, hem de diplomatik alanda en güçlü şekilde vermeyi sürdüreceğiz. Ülkemizi ve kardeşlerimizi yok sayan hiçbir teşebbüsün başarı şansı olmadığını, eninde sonunda tüm taraflar görecektir.” dedi.

“Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sinin işgal altında olması, kabul edilebilir bir durum değildir”

Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sinin çeyrek yüzyıldır hâlâ işgal altında bulunmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Uluslararası toplumun, Karabağ meselesi başta olmak üzere, dünyada ortaya çıkan haksızlıklara dur demesini bekliyoruz. Şayet istikrara, huzura, refaha yönelik kurallar istisnasız tüm devletler için uygulanmaz ise kimse geleceğine güvenle bakamaz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler