Cumhurbaşkanı vermiş olduğu sözü biran önce pratiğe geçirmeli

Cumhurbaşkanı vermiş olduğu sözü biran önce pratiğe geçirmeli

​HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 yıl önce vermiş olduğu sözünü biran önce pratiğe geçirmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 yıl önce “Böyle adalet olmaz. Onun için, binlerce, on binlerce insan yandı. Ve bu insanlar ne yazık ki 5 yıl, 10 yıl, 15 yıl hapishanelerde çürüyen vatandaşlarımız var.’ sözünü hatırlatan HÜDA PAR GİK Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, açıklamayla kamuoyunun büyük bir beklenti içerisine girdiğini söyledi.

Yıllar geçmesine rağmen bu açıklamaya yönelik herhangi bir adımın atılmadığını söyleyen Tanrıkulu, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdur ailelere ve kamuoyuna umut verildikten sonra adım atılmamasının yanlış olduğunu söyledi.

MHP’nin Meclis’e sunduğu ‘Bazı Suçlarla İlgili Ceza Sürelerinin Şartlı İndirimi ile Tutuklu ve Hükümlülerin Salıverilmesine Dair Kanun Teklifi’ hakkında da konuşan Tanrıkulu, bu konuda hükümetin Türkiye’nin sosyal durumu göz önünde bulundurarak bir adım atılması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki yıllarda yaptığı konuşmasını hatırlatan Tanrıkulu, “Hatırlarsanız 2 yıl önce Sayın Cumhurbaşkanı’nın, ‘5 yıl, 10 yıl, 15 yıldır cezaevinde çürüyen vatandaşlarımız vardır’ diye bir açıklama yapmıştı. Kamuoyu büyük bir beklenti içerisine girdi. Gerçekten de mağdur edilen bu insanlar, özgürlüklerine kavuşacaklarını, itibarları geri iade edilecek mi diye bir beklenti oluşmuştu. Fakat 2 yıl geçmesine rağmen Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamasına yönelik herhangi bir adım atılmadı. Oysaki kamuoyuna umut verildikten sonra bir beklenti içerisine sokulduktan sonra adım atılması gerekiyordu.” dedi.

“Türkiye’nin sosyal durumu göz önünde bulundurarak bir adım atılması gerekiyor”

MHP’nin Meclis’e sunduğu Ceza İndirimi Teklifine değinen Tanrıkulu, “Şu anda da MHP tarafından sunulan bir yasa tasarısı var. Her ne kadar başı ile içeriği birbirini tutmasa bile, bu yasa tasarısının getirmesini sebeplerinden bir tanesi ‘FETÖ Savcısı ve yargısı tarafından mağdur olan insanların mağduriyetlerinin giderilmesi’ diye açıklama yapılmıştır. Dolayısıyla 28 Şubat ve FETÖ yargısı tarafından hem savcılar hem hâkimler hem polisler tarafından mağdur edilen yüzlerce, binlerce insan olduğunu hepimiz biliyoruz. Kamuoyu da hükümet te biliyor. Bunu da bir vesile olarak görüp, en azından bu konuda hükümetin Türkiye’nin sosyal durumu göz önünde bulundurarak bir adım atılması gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

“Cumhurbaşkanı vermiş olduğu sözü biran önce pratiğe geçirmeli”

Ümit aşılanan ve bir beklenti içerisinde olan insanların mağduriyetlerinin biran önce giderilmesi gerektiğinin altını çizen Tanrıkulu, “Birçok toplumsal kesimden oluşan mağduriyetler var ve bu mağduriyetlerin giderilmesi için bu taslak bir fırsattır. Dolayısıyla Türkiye’yi kucaklayacak, var olan sıkıntıları giderecek, toplumsal barışı sağlayacak adımların atılması gerekiyor. 28 Şubat ve FETÖ yargısının ‘Terör örgütü’ iftirasıyla mağdur ettiği İslami camia ve yapıların bu kapsama dahil edilmesi gerekiyor. Bu yüzden hükümetin üzerine çok ciddi bir iş düşmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı da vermiş olduğu sözü, bir an önce pratiğe geçirerek mağdur olan insanların daha fazla mağdur olmaması için, ümit aşılanan, bir beklenti içerisinde olan insanların bir an önce sıkıntılarının ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere 2 yıl önce Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Böyle adalet olmaz. Onun için, binlerce insan, on binlerce insan yandı. Ve bu insanlar ne yazık ki 5 yıl, 10 yıl, 15 yıl hapishanelerde çürüyen vatandaşlarımız var. Bunlar oldu. Şimdi bunların düzeltilme fırsatını yakaladık. İşte bunu iyi değerlendirmemiz lazım.” demişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler