Cumhurbaşkanının adını telsiz kodlamasında düşman diye geçirmek ne münasebet!

Cumhurbaşkanının adını telsiz kodlamasında düşman diye geçirmek ne münasebet!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Norveç'teki NATO tatbikatına ilişkin, "Bu işi yapan kimse hesap verecek. Müttefik ülkenin cumhurbaşkanının adını telsiz kodlamasında düşman diye geçirmek ne münasebet!" dedi.

Mardin Barosunun ev sahipliğinde ve Türkiye Barolar Birliğinin öncülüğünde Mardin’de 6’nısı yapılan Genç Avukatlar Kurultayı, yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.

Kurultayın açılışına yetişemeyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, basın toplantısı düzenledi. Norveç'teki NATO’nun savaş oyununda telsizde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini düşman olarak geçirmelerine sert tepki gösteren Feyzioğlu, "Tek kelime söylüyorum, aşağılıklar. Buna daha nazik bir kelime kullanmayı hiç gerek görmüyorum. Aşağılık bir iştir bu." dedi.

Feyzioğlu, "NATO genel sekreterinin 'pardon, sehven oldu' demesini de kabul etmiyorum. Bu işi yapan kimse hesap verecek. Hem de en ağır şekilde hesap verecek. Müttefik ülkenin cumhurbaşkanının adını telsiz kodlamasında düşman diye geçirmek ne münasebet! Bu asla kabul edilebilecek bir şey değildir. Terbiyesizliğin ötesinde bir şey. Bu eğer sistematik veya bilerek yapıldıysa çok daha beter. Bilerek yapılmadığını ispatlaması için NATO'nun o 2 densizi kulağından tutup çöpe atması lazım. Dostluk ya da müttefiklik böyledir. Ya da müttefik olmadıklarını ispatlarlar bize." diye konuştu.

Uluslararası konuda Türkiye'nin gerekli girişmeleri yaptığını aktaran Feyzioğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bize de bir görev düşerse (uluslararası ortamda fikri takip görevi) yaparız. Emin olun ben, bu yapılan terbiyesizliği, mensubu olduğumuz uluslararası örgütün her toplantısında dile getiririm. Benzer bir uygulamayı İngiliz kraliçesi için yapsalar, ABD başkanı için yapsalar yer yerinden oynar. Türkiye için yaptıklarında da 'neyse odur.' Yani Trump'ın fotoğrafı orada olduğunda ne olacaksa, aynı şey olacaktır."

Türkiye’nin her yerinden gelen avukatların katıldığı kurultayın önemli olduğunu ifade eden Feyzioğlu, Mardin’in Türkiye’ye emsal teşkil ettiğini söyledi. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, konuşmasının ardından Mardin Barosuna ikinci kez başkan seçilen Çelebi Araz’a, yerel ve ulusal basın mensuplarına da çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, plaket taktim etti.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler