Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Bolton ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Bolton ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın’ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Kalın ve Bolton'ın, bugün ikili ilişkilerin ve bölgesel gelişmelerin değerlendirildiği bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ABD’nin, Türkiye’yi ortak üretici olduğu F35 programından askıya alınması kararından duyduğumuz rahatsızlık dile getirilmiştir.  İki ülke başkanlarının önceki ifadeleri ile uyumlu olmayan bu karar karşısındaki tepkimiz iletilmiştir. Türkiye-ABD ilişkilerinin tek taraflı dayatmalarla sağlıklı ilerleyemeyeceğinin altı çizilmiştir.

Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölge ile Türkiye’nin güvenlik endişelerinin giderilmesi ve Münbiç Yol Haritasının hayata geçirilmesi de ele alınmıştır.

Libya konusundaki son gelişmeler ele alınmış ve tarafların siyasi çözüm yoluna dönmeleri hususunda ortak irade beyan edilmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkan Trump’ın ortaya koyduğu 75 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşılması için ilgili birimlerin faaliyetlerini yoğunlaştırmasının önemine vurgu yapılmıştır.

Son olarak ABD Başkanı Trump’ın ülkemize gerçekleştireceği ziyaret programı ve muhtemel tarihler konusu ele alınmıştır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler