Cumhuriyet Savcılığı’ndan İngiliz muhabirlerle ilgili açıklama

Cumhuriyet Savcılığı’ndan İngiliz muhabirlerle ilgili açıklama

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve bu akşam çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 3 İngiliz muhabir hakkında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir açıklama yapıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bu akşam “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklanan 3 VICE NEWS muhabiri ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, 27.08.2015 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından elde edilen bir bilgi doğrultusunda şüpheli A.D. ve yabancı uyruklu M.İ.R, J.P.J.G.H, P.J.P. isimli 4 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

28.08.2015 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla  A.D, M.İ.R, J.P.J.G.H. ve P.J.P. isimli 4 şüphelinin gözaltına alındıklarının belirtildiği açıklamada, “31.08.2015 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadeleri alındıktan sonra Türk Ceza Kanunu'nun 314/3, 220/7 delaletiyle 314/2. maddesi uyarınca silahlı örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek eylemi iddiasından tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir.” denildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğin 2015/224 numaralı sorgu tutanaklarına göre A.D. isimli kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/3, 220/7 delaletiyle 314/2. maddesi uyarınca silahlı örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek eylemi iddiasından Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanması kararı verilmiş olup, şüpheliler M.İ.R, J.P.J.G.H, P.J.P, isimli yabancı uyruklu kişiler hakkında ise Türk Ceza Kanunu'nun 314/3, 220/7 delaletiyle 314/2. maddesi uyarınca Silahlı örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek eylemi iddiasından eylemi iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişlerdir.”

Açıklamanın sonunda soruşturmanın devam ettiği, safahatı ve sonucu hakkında da kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği belirtildi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.