Cunta katliamı Bismil'de lanetlendi

Cunta katliamı Bismil'de lanetlendi

Mısır'da cunta yönetimi tarafından gerçekleştirilen katliam Bismil'de lanetlendi.

DİYARBAKIR - Memur Sen Bismil Temsilciliği tarafından Cuma Namazından sonra düzenlenen programda, Mısır'da katledilen Müslümanlar için basın açıklaması düzenlendi ve gıyabi cenaze namazı kılındı.

Basın açıklamasına HÜDA PAR ve AK Parti ilçe teşkilatlarının yanı sıra çok sayıda STK destek verdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı basın açıklaması sırasında tekbirler getirildi darbeciler aleyhine sloganlar atıldı.

Kurtuluş Camii karşısındaki alanda düzenlen basın açıklamasının metnini Memur Sen adına Kerem Solmaz, okudu

Mısır'da darbeci ordunun yönetime el koymasının ardından Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında 40 günü aşkın süredir şiddetin hiçbir türüne başvurmadan gösterilerini sürdüren İhvan mensuplarına darbeciler tarafından bir kez daha vahşice, teröristçe müdahalede bulunulduğunu hatırlatan Solmaz, Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'nın güneyindeki caddelerden zırhlı araçlar ve iş makineleri ile darbe karşıtlarına müdahale etmeye başlayan cuntacı güçlerinin rasgele ateş açması sonucu binlerce kişinin katledildiğini ve binlerce kişinin de yaralandığını söyledi.

Son Firavun Sisi ve yaslandığı emperyalist güçlerin günler evvel direniş meydanlarında yeniden katliam yapacaklarını belirtiklerini ifade eden Solmaz, "Bu zalimler, başta İslam âlemi olmak üzere dünyanın suskunluğundan cesaret alarak İhvan'ın ve Mısır halkının kararlılığını, onurlu direnişini, katliamlarla ve alçakça saldırılarla bitirmek için her türlü vahşeti ortaya koymaktalar. Unutmayalım ki bu katliamın sorumlusu sadece cunta şefi Sisi değildir. Darbecileri ve işledikleri cürümleri ilk günden itibaren destekleyen Amerika ve uşağı Suud yönetimi, BM ve AB bu katliamların suç ortakları ve failleridir". Şeklinde konuştu.

"Bu mücadele dün başlamadı yarın da bitmeyecektir"
Solmaz açıklamalarına şöyle devam etti: "Herkes iyi bilmelidir ki şehitlerin kanının bereketiyle büyüyen bu mübarek mücadele dün başlamadı yarın da bitmeyecektir. Mısır'da ve dünyanın birçok yerinde yakılan intifada ateşi bugün tüm Ortadoğu'yu sarmış ve kuşatmış durumdayken, İslam ümmetinin kıyamını artık hiçbir güç engelleyemeyecektir. Bu, insanlığın ayağa kalkmasıdır, ümmetin yeniden var olma çabasıdır, bir diriliş rüzgârıdır. Dolayısıyla Mısırdaki darbeyi, İhvanı hedef alan sistematik katliamları; tüm Müslüman coğrafyalardaki devrim ve direniş süreçlerini ve İslami uyanışı engelleme teşebbüsleri olarak görüyoruz.
Adeviyye'de, Nahda'da binlerce kişi darbeciler tarafından katledilirken dünyanın sergilediği bu tepkisizlik ve suskunluk, Müslümanlar söz konusu olduğunda vicdanların nasıl da karardığını tüm açıklığıyla ortaya koymuştur.

Bizler Bismilli Müslümanlar olarak İhvan'a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça katliamları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Katliamda şehit düşen kardeşlerimizin şahadetlerinin Âlemlerin Rabbi olan Allah katında kabul edilmesini yüceler yücesi Rabbimizden diliyoruz. Bu katliamda yaralanan kardeşlerimize de Allah'tan acil şifalar niyaz ediyoruz. Başta İhvan-ı Müslim'in olmak üzere Müslüman Mısır halkına taziyelerimizi sunuyoruz. Mısır'da askerî cuntanın karşısında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz! Bu vesileyle Darbe süreciyle beraber Mısır halkının yanında olduğunu beyan eden hükümetin geliştirdiği yaklaşımı söylem düzeyinde bırakmayıp, devletler bazında daha aktif bir rol almasını ve bu katliamların önüne geçmesini bekliyoruz. Canımızla, kanımızla, malımızla Müslüman Mısır halkı ile dayanışma içerisinde olduğumuzu buradan bir kez daha haykırıyoruz. Ve bir kez daha diyoruz ki askeri darbeye karşı Müslüman kardeşlerimizin yanındayız.Rabbimiz Mısır'da zulme karşı direnen kardeşlerimizin kuvvetlerini, heybetlerini, dirençlerini artırsın. Unutulmasın ki Allah (cc) firavunlara karşı Musaları göndermiş ve gönderecektir.Yaşasın Mısır Müslümanlarının onurlu intifadası!"
(Hasan Gündüz-İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.