Cuntacı Mısır, Mursi ve binden fazla kuruluşun mal varlığına el koydu

Cuntacı Mısır, Mursi ve binden fazla kuruluşun mal varlığına el koydu

​Cuntacı Mısır yargısı, Mursi ve İhvan'dan bin 589 kişi yanı sıra hastaneler, binden fazla yardım kuruluşunun mal varlığına el koyarak gasp etti.

Cuntacı Mısır, darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve hapse konulan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve bin 589 İhvan üyesinin mal varlığını dondurma kararı olarak gasp etti.

Cuntacı Mısır'ın yargı komitesi, dün aldığı skandal bir kararla Mursi ve bin 589 ihvan üyesiyle birlikte İhvan'ın sahip olduğu birçok kurumun yanı sıra Mısır'da faaliyet yürüten bin 113 yardım kuruluşunun fonlarını dondurdu.

Mal varlıkları dondurulma kararı alınanlar arasında 118 şirketin yanı sıra, 104 okul, 69 hastane, 33 web sitesi ve uydu kanallarının da bulunduğu açıklandı.

Cunta mahkemesi, cumartesi günü aldığı kararla aralarında İhvan yetkililerinin de bulunduğu 75 kişi hakkında idam kararı vermişti.

Kararla ilgili Birleşmiş Milletlerden gelen açıklamada idam cezalarının "haksız bir yargılamanın" sonucu olduğu ve gerçekleştirilmesi halinde "adaletin büyük ve geri dönülemez bir yanlışın içerisine gireceği" uyarısında bulunulmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.