D-8'in 9'uncu zirvesi İstanbul'da yapılacak

D-8'in 9'uncu zirvesi İstanbul'da yapılacak

​Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Örgütü’nün 9'uncu Zirve Toplantısı, 20 Ekim 2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek olan Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Örgütü’nün 9'uncu Zirve Toplantısı, 20 Ekim 2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı sözcülüğünden yapılan açıklamada “İşbirliğiyle Fırsatları Çoğaltmak” temasıyla gerçekleştirilecek zirveni, aynı zamanda D-8 Örgütü’nün 20'inci kuruluş yıldönümüne rastlaması açısından özel bir önem taşıdığı belirtildi.

Açıklamada, zirveye üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile üst düzey temsilcileri, ayrıca özel konuk olarak davet edilen üye olmayan bazı ülkelerin devlet başkanları ve uluslararası kuruluşların genel sekreterleri ile üst düzey temsilcilerinin katılacağı ifade edildi.

Zirve kapsamında bugün D-8 Dışişleri Bakanları Toplantısının da gerçekleştirileceği bilgisine yer verilen açıklamada, "D-8 gündeminde yer alan ticari ve ekonomik işbirliği konularının ağırlıklı olarak ele alınacağı zirve, güncel bölgesel ve küresel meselelerin ele alınması için de fırsat oluşturacaktır. Zirvede örgüt bünyesinde çeşitli alanlarda sürdürülen işbirliği faaliyetlerine ivme kazandırılması ve geleceğe ilişkin bir vizyon ortaya konulması amaçlanmaktadır. Bu bağlamda, zirve sonunda İstanbul Bildirisi ve İstanbul Eylem Planı başlıklı iki belgenin kabul edilmesi öngörülmektedir." denildi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.