Dağa gönderilen çocuklarla gündeme gelen kamp mühürlendi

Dağa gönderilen çocuklarla gündeme gelen kamp mühürlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait olan ve yıllar önce dağa gönderilen çocuklarla gündeme gelen Hazar Gölü kampı ve dinlenme tesisleri, Elazığ Valiliği tarafından mühürlenerek kapatıldı.

Maden ilçesinin Gezin köyünde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait Hazar Gölü kampı ve dinlenme tesisleri, Elazığ Valiliği tarafından mühürlenerek kapatıldı.

Edinilen bilgilere göre, 12 Temmuz'da Vali Kaldırım'ın talimatıyla Maden Kaymakamlığı tarafından yapılan incelemede kamp ortamının eğitim, sağlık ve güvenlik açısından ziyaretçilerin ve özelliklede çocukların beden ve ruh sağlığı için uygun olmadığı ve daha önce giderilmesi gereken eksikliklerin tamamlanmadığı ve risk taşıdığı gerekçesiyle kapatılmasına karar verildiği öğrenildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait kamp, Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın talimatıyla 13 Temmuz günü mühürlenerek kapatıldı.

Kamp, daha önce dağa gönderilen çocuklarla gündeme geldi

Hatırlanacağı üzere HDP'li Gülten Kışanak'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevini yürüttüğü zamanlarda söz konusu kampa jandarma tarafından baskınlar düzenlenmişti.

Kampın zihinlerde asıl yer edindiği olaylar ise, Çözüm Sürecinde HDP'li belediyelerin bu kampta piknik adı altında düzenlemiş olduğu etkinliklerde birçok ortaokul ve lise öğrencisinin dağa gönderilmesi, ardından çocukları dağa gönderilen annelerin-ailelerin, belediye binası önünde ve Şeyh Said Meydanında günlerce oturma eyleminde bulunması olayları oldu.

Çocuk yaştaki öğrencilerin dağa gönderilmesi ile de daha önce gündeme gelen kamp, Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın talimatıyla mühürlenerek kapatıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.