Dakka'da ölüleri gömecek yer kalmadı

Dakka'da ölüleri gömecek yer kalmadı

Bangladeş'in nüfusu en kalabalık kentlerinden biri olan Dakka'da ölüleri gömecek yer kalmadı.

Birleşmiş Milletler Habitat verilerine göre Dakka dünyada nüfusun en yoğun olduğu kentlerden biri ve kilometrekare başına 45 bin kişi düşüyor. Bu oran İstanbul'da 2 bin 800. Dakka’da 15 milyon insan yalnızca 300 kilometrekarelik bir alanda yaşıyor.

Bangladeş'in başkentinde yalnızca sekiz mezarlık bulunuyor. Bunlar da talebe yetmiyor. Dakkalı yetkililer 2008'den itibaren kalıcı mezar tesisini bırakmış durumda. Kent yönetiminin kurallarına göre her mezarlığa iki yılda bir yeni cenaze gömülüyor. Böylece mezarlıklar geçici hale geliyor. Yarı-kalıcı olan mezarların fiyatları ise 20 bin dolar civarında. Bangladeş'te ortalama yıllık gayrisafi yurtiçi hasıla ise yalnızca 1.600 dolar.

Bangladeş halkı Müslüman ve İslam bir mezara birden fazla kişinin gömülmesine izin veriyor. Fakat insanlar yakınlarının mezarlarını paylaşmak istemiyor. Ölüleri gömecek toprak bulmakta zorlanan Dakkalı yetkililer, vatandaşlara aile üyelerini köylerine gömmelerini tavsiye ediyor.

Yetkililere göre bu uygulama, kötüleşmekte olan problemi bir miktar iyileştirebilir gibi gözükse de sorunun çözümüne çare olacak gibi durmuyor. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.