Damızlık Gebe Düve Dağıtımı Yapıldı

Damızlık Gebe Düve Dağıtımı Yapıldı

Ağrı'nın Hamur İlçesi Seyithanbey köyünde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 67 çiftçiye 268 baş Simental ırkı damızlık gebe düve dağıtımı yapıldı.

AĞRI- İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, 2011 yılı yatırım programına alınan Hamur ilçesine bağlı Seyithanbey köyünde yaşayan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 67 çiftçiye 268 baş Simental ırkı damızlık gebe düve dağıtımı yapıldı.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran yaptığı açıklamada "Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri; Ortaklarının her türlü bitkisel ve hayvansal konulardaki üretimlerini geliştirmek ve Ortaklarının ihtiyaçları ile ilgili olarak temin, tedarik, işletme, pazarlama ve değerlendirme faaliyetlerinde bulunmaktadırlar
İl genelinde bugüne kadar toplam 17 tane tarımsal kalkınma kooperatifinin desteklendiğini belirten Demirkıran, "bu kooperatiflerimize yaklaşık olarak toplamda 18.909.947 TL civarında kredi desteği sağlanmıştır. Böylelikle ilimiz yetiştiricilerine toplam 2298 Adet büyükbaş hayvan, ve 6500 adet küçükbaş hayvan verilmiştir" dedi.
Ödemeler konusunda vatandaşlara bilgi veren Demirkıran "Bakanlığımızca verilen bu krediler ilk 2 yıl ödemesiz sonraki yıllarda ise yılda bir taksit olmak üzere ödemeler yapılmaktadır. Hamur ilçemizde kurulmuş olan Seyithanbey köyü tarımsal kalkınma kooperatifi için toplam 2.450.565 TL kredi desteği sağlanmıştır. Bu kooperatiflerin kuruluş iş ve işlemleri Bu projenin köyümüz ilçemiz ve ilimiz için hayırlı olmasını diler, emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Demirkıran "Bu kapsamda bugün Seyithanbey köyünde kurulmuş olan tarımsal kalkınma kooperatifinin 67 üyesine toplam 268 baş Simental ırkı damızlık gebe düvenin teslimi yapılıp, toplam 2.450.565 TL kredi desteği sağlandı. İl genelinde bugüne kadar toplam 17 tane tarımsal kalkınma kooperatifi desteklenmiş olup, bu kooperatiflerimize yaklaşık olarak toplamda 18.909.947 TL civarında kredi desteği sağlandı. Böylelikle il yetiştiricilerine toplam 2298 Adet büyükbaş hayvan, ve 6500 adet küçükbaş hayvan verildi. (Ramazan Zeren-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.