Darbe başarılı olsaydı camiler ahırlara çevrilecekti

Darbe başarılı olsaydı camiler ahırlara çevrilecekti

15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde camilerin eskiden olduğu gibi ahırlara çevrileceğini söyleyen Diyarbakır Ulu Camii imam-hatibi Sait Yaz, şuurlu Müslümanların da ortadan kaldırılacağını belirtti.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde darbe karşıtı düzenlenen programda konuşan Diyarbakır Ulu Camii imam-hatibi Sait Yaz, darbe girişiminin başaralı olması halinde camilerin eskiden olduğu gibi ahırlara çevrileceğini söyledi.

Diyarbakır Bismil ilçesindeki İslami sivil toplum kuruluşları darbeye hayır programı düzenledi. Program Bismil Yeni Camii müezzini Hıdır Beydağ hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Bismil ilçe başkan yardımcısı Mehmet Emin Bal, adeta bir ateş çemberi içinde bulunan Türkiye’nin darbe girişimiyle yıkılmak istendiğini söyleyerek, “Gelişen Türkiye’yi, emperyalistler karşısında durabilen bu ülkeyi yerle bir edip zalimleri sevindirmek istediler. Bir darbe girişimi oldu fakat halk kahramanca bir diriliş sergiledi, tüm oyunları bozdu. Biz HÜDA PAR teşkilatı olarak, bu haksızlığa karşı durduk durmaya da devam edeceğiz. Recep Tayip Erdoğan’ın şahsi adına İslam’a saldırılıyor. AK Parti teşkilatı adına ümmete saldırılıyor.” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Başkanı Metin Çelebi ise “Bu darbeye karşı büyük bir sabırla dik durduk. Milletin iradesiyle yapılan darbe püskürtüldü. Cuntacılar bir hesap yapmışlardı darbe hesabı. Tabi bu onların hesabıydı. Birde Allah’ın da hesabı vardı. Bundan sonra bu darbeciler ne darbe yapmaya cesaret eder ne de o güce sahip olacaklar inşallah.” diye konuştu.

İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mehmet Şerif Aras da darbe girişiminin başarısız olmasıyla Batılı devletlerin üzüldüğünü, İslam coğrafyasındaki ülkelerin ise sevindiğine dikkat çekti.

Programın sonunda konuşan Diyarbakır Ulu Camii İmam-Hatibi Sait Yaz, Fethullah Gülen’den İslam’ı öğrenen saf Müslümanların, Gülen’in gerçek yüzü ortaya çıktıktan sonra hakikati gördüğüne söyledi.

Yaz, “İçimizde birini aldılar dinin elbisesini giydirdiler, hakkın önünde perdeyi kapattılar, batılın perdesini açtılar. Başına bir takke koydular. O Gülen denen adamı Amerika satın aldı. Eğer 15 Temmuz darbe girişim başarı olsaydı camileri yine ahırlara çevireceklerdi. Şuurlu Müslümanlar yok edilecekti. Ama başaramadılar, Allah bu memlekete lütfetti darbeyi halkın iradesiyle bertaraf etti.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler