Darbe, FETÖ tarafından değil üst akılları tarafından tasarlandı

Darbe, FETÖ tarafından değil üst akılları tarafından tasarlandı

Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, 15 Temmuz FETÖ darbe kalkışmasının yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulunarak, darbenin FETÖ tarafından değil, üst akılları tarafından tasarlandığını söyledi.

15 Temmuz kalkışmasını, bir darbenin yanında bir işgal girişimi olarak değerlendirdiklerini ifade eden Kava, Hain darbe ve işgal girişiminde 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank,  246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silahın bu millete karşı kullanıldığını söyledi.

Kava, "Meclis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekât Daire Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT saldırıya uğradı. Genelkurmay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, TRT ve onlarca kurum işgal edildi. Onlarca kurumun işgalini ise millet engelledi. Darbe girişimi sonucu 250 kahraman kardeşimiz şehid, 2 bin 193 kardeşimiz de gazi oldu." dedi.

"15 Temmuz bir iman manifestosudur"

15 Temmuz'un iki şey hatırlattığına dikkati çeken Kava, "Birincisi; FETÖ'cü ihanet. İkincisi; kahramanca direniş, şehadet ve yeniden diriliş. 15 Temmuz bir şehadet geçididir. 15 Temmuz bir şehadet şölenidir. 15 Temmuz bir diriliş gecesidir. 15 Temmuz bir iman manifestosudur. 15 Temmuz'u unutmamalı, unutturmamalıyız." ifadelerini kullandı.

"Evet, oturulacak gün değil"

Kava, sözlerini şöyle sürdürdü: "15 Temmuz darbe görünümlü işgal gecesinde; acaba bu işin sonu nereye varır demeden, Genel Başkanımızla birlikte daha sürecin en başında 'Milletimizi ekranların başında süreci izlemeye değil, meydanlarda sürece karşı durmaya davet ediyorum." çağrısı ile milyonları işgalcilere karşı alana kanalize etmiş; gün ağarınca ortaya çıkanlardan değil, gün ağarana kadar en çetin mücadeleyi vererek, ülkenin aydınlık bir sabaha kavuşmasının şükrünü bizzat yaşamış, Türkiye'nin en büyük örgütlü gücü olmuştur. O gece 23.17'de üyelerine ilk mesajı atan teşkilat olduk, sosyal medya üzerinden darbeye karşı olduğumuzu ve tüm teşkilatımızı sokağa davet ettik. O Gece Genel Başkanımız Ali Yalçın TRT binası önünde yapılan yayında 'Bugün evde oturma günü değil. Arabası olan arabasıyla sokağı kapatsın, olmayanlar sokaklara aksın.' diye çağrıda bulunmuştu."

"Darbe, FETÖ tarafından değil üst akılları tarafından tasarlandı"

Darbenin, FETÖ tarafından değil üst akılları tarafından tasarlandığını söyleyen Kava, "Bu üst akıl 15 Temmuz öncesi DAİŞ'ten PKK'ya, FETÖ'den DHKPC'ye, TİKKO'dan gezicilere bütün kozlarını oynadı. Başaramayınca darbeye yeltendi. Bu ihaneti 27 Mayıs'tan, 12 Eylül'den 28 Şubat ihanetlerinden ayıramayız. Bu darbelerin her biri aynı odakların ayrı taşeronlara verdikleri ihalelerdir." dedi.      

"Milletin basireti, bu korkakların oyununu bozmuştur"

Kava, son olarak, "15 Temmuz, kaosu derinleştirerek ülkemizi müdahaleye açık hale getirmek adına atılmış en radikal, en hain adımdır. Çünkü devletin silahlarını millete karşı kullanan üniformalı teröristler, tabiri caizse sağdan yaklaşan şeytanın hizmetini görmüşlerdir. Fakat milletin basireti, bu korkakların oyununu bozmuştur." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.