Darbe girişimi yıldönümünde Batmanlılar sabaha kadar meydandaydı

Darbe girişimi yıldönümünde Batmanlılar sabaha kadar meydandaydı

​15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Batmanlılar sabaha kadar meydandaydı.

FETÖ'nün geçen yıl 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin yıldönümünde Batmanlılar sabaha kadar meydandaydı.

Batman Valiliği önü Adalet Bulvarı üzerinde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterirken, darbe girişimin etkisizleştirilmesi kutladı.

Düzenlenen programa; Vali Ahmet Deniz ile eşi Olcay Deniz, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kurum amirleri, siyasi parti ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Suriyeli Hafız Şeyh Münir Abdulcevad’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan 15 Temmuz'da şehit ve gazileri için dua etti. Daha sonra program ilahi, marş ve slayt gösterimleriyle devam etti. Programda Batmanlı 15 Temmuz gazisi Abdullah Ağaya o gün yaşadıklarını anlatı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ darbe girişiminin birinci yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen anma törenine yaptığı konuşma dev ekranlarda izlendi.

Programda konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, Türkiye'nin tarihinde ilk defa böylesi hain bir darbe girişimi ile karşılaştığını söyledi.

FETÖ'nün darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini anımsatan Deniz, "Siz bu yürekli imanlı duruşunuzla dik durduktan sonra bu vatan bölünür mü? Bu vatanı bölmeye cesaret edemezler, edemeyecekler, bu hainlerin bilmediği şey buydu işte. Onların inançları farklıydı, onlar başka şeylere inanıyordu ama bu imanlı duruş, bu kahraman duruş onların hesabını şaşırttı. Bu hainlerin karşısında asla ve asla diz çökmeyeceğiz." dedi.

FETÖ'nün arkasında istihbarat güçlerinin olduğunu vurgulayan Vali Deniz, FETÖ'yü kullananların 30 yıldır PKK'yi de kullandığını söyledi.

Vali Deniz şunları kaydetti: "Bizler bu coğrafyada binlerce yıldır beraber yaşıyoruz. Bu hain FETÖ sadece bir meczubun yönettiği bir örgüt değil, arkasında bir kısım istihbarat örgütleri var. Bu bir piyon, bunu kullandılar ve aynı zamanda 30 yıldır başımıza bela ettikleri PKK terör örgütünü de kullandılar. Ne verdiler onlar bize kan ve gözyaşından başka? Okullarımızı yaktılar, çocuklarımızı dağa kaçırdılar, şantiyelerimizi bastılar niye? Bu bölgemiz kalkınmasın diye, gelişmesin diye ama bütün terör örgütleri bunu bilmedirler ki başta FETÖ ve PKK olmak üzere şunu bilmeliler ki bu millet bir ve bütün olduğu sürece, bu millet imanlı durşunu gösterdikçe bunlar asla ve asla başaramayacaklar, başarılı olamayacaklar."

Program ilahi guruplarının seslendirdiği ilahilerle sabaha kadar devam ediyor. (İLKHA) 


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.