Darbe karşıtı göstericiler meydanlara akın etti

Darbe karşıtı göstericiler meydanlara akın etti

Mısır'da "Darbe Karşıtı Ulusal Birlik Koalisyonu", halkı barışçıl gösterilere davetinin ardından, Mısır halkı ülkenin dört bir yanında "Emrindeyiz Ey Şehit Anası" adı altındaki gösterilerle meydanlara akın etti.

HABER MRK - Mısır'da "Darbeye Ret Meşruiyete Destek İçin Ulusal Birlik Koalisyonu", Cuma gösterilerinin 24.haftasında halkı barışçıl gösterilere davetin ardından, birliğin, davetine karşılık Mısır halkı, Cuma namazından sonra ülkenin dört bir yanında "Emrindeyiz Ey Şehit Anası" adı altındaki gösteriler için meydanlara akın etti.

Başta başkent Kahire olmak üzere, İskenderiye, İsmailiye, Mansura, Tanta, Bort Said, Aswan, Asyut, Beni Süveyf, Ad Dakhilah, Demenhur, Dimyat, Feyyum, Giza, Luxor, Al-Minya, Sevgac, Shubra ve Süveyş'te düzenlenen gösterilerde darbe karşıtları tarafından, Askeri cunta ve uşakları baltacılar aleyhine sloganlar atarken, "Sabah 7 Hareketi" üyesi 21 genç kıza verilen 11 yıllık ağır hapis cezaları sloganlarla kınadı.

Ülke genelinde birçok kentte düzenlenen gösterilerde darbe karşıtları, askeri cunta aleyhinde sloganlar atarken, ağır hapis cezalarına çarptırılan "Sabah 7 Hareketi" üyesi genç kızlara destek mesajları verdi. Darbeden sonra Mısır'ın ekonomik krizi ve günlük ihtiyaç erzak fiyatlarının yükselişi de sloganlar atılarak kınandı.

Yapılan gösterilerde, darbe karşıtı direnişin sembolü "Rabia" işaretleri yapan göstericiler, askeri cunta ve baltacıların darbeden bu yana şehit ettiği şahısların fotoğraflarını taşıdı. Eylemciler, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin serbest bırakılması ve askeri yönetime son verilmesini istedi.

Başkent Kahire'de halk şehrin 6 büyük camisinden yürümeye başladı. Gösterilerde Kahire'nin güneyinde bulunan Minye kentinde, Cuma namazı sonrası başlayan yoğun katılımlı gösteriye Cemiye Şer-iye önünde cunta polisi gaz ve pompalı tüfekli silahlar ile müdahale etti.
İskenderiye şehrinde, halkın yoğun katılımı ile gerçekleşen gösterilerde dev hoparlörlerde darbe karşıtı müzikler çalındı. Gösteri yapan halk cunta karşıtı pankartlar açarak askeri cuntanın düşmesini ve "Sabah 7 Hareketi" üyesi 21 genç kızın bırakılmasını istedi.

Bort Said şehrinde, Cuma namazından sonra dağılan halk, Süveyş kanalının etrafında yürüyerek, "Sabah 7 Hareketi" üyesi 21 genç kıza verilen hapis cezasının kınarken askeri cuntanın yargılanmasının isterken. Bort Said'in Kana ilçesinde, darbe karşıtı gösteri yapan halk, darbeden bu yana şehit olan halkın kısasının alınmasını istedi.

Darbe karşıtı gösterilerin dağıtılması operasyonlarında göz yaşartıcı gaz bombalarından çok sayıda kişinin etkilendiği bildirildi. (İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.