Darbe karşıtı gösteriler artarak devam ediyor

Darbe karşıtı gösteriler artarak devam ediyor

ABD destekli 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimin ardından başlayan protesto gösterileri 7’nci gününe girerken halk meydanları her geçen gün hınca hınç dolduruyor.

ABD destekli gerçekleşen 15 Temmuz’daki darbe girişimin ardından başlayan darbe karşıtı gösteriler artarak devam ediyor. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Meydanları terk etmeyin’ çağrısı olmak üzere yapılan çağrılara uyan darbe karşıtı halk her geçen gün meydanları hınca hınç dolduruyor.  Ülkenin farklı yerlerinde düzenlenen gösterilerde cuntacılara lanet yağdıran halk, birlik ve beraberlik mesajları veriyor.

Elazığ

İzzet Paşa meydanına akın eden Elazığ halkı akşam namazını birlikte kıldı. Meydana gelen vatandaşlar, belediye tarafından meydana bırakılan anı defterine darbe karşıtı duygu ve düşüncelerini yazıyor.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri gün boyu halka konuşma yaptı. Çevre yollardan geçen araçlar da korna çalarak protesto gösterilerine destek verdi. Vatandaşlar gün boyu darbeci askerler için idam sloganları attı.

Meydana kurulan dev ekranlardan Cumhurbaşkanı ve Başbakanın açıklamaları gün boyu vatandaşlarla izlettirildi.

Mersin

Mersin’in Tarsus ilçesinde meydanlara dökülen vatandaşlar direniş nöbetinde bir haftayı geride bırakırlarken, nöbete ikinci bir emre kadar devam edeceklerini belirttiler.

Her gün akşam namazından sonra Tarsus Kaymakamlığı önünde bir araya gelen Tarsuslu binlerce vatandaş, meydanda çalınan marşlar eşliğinde coşkulu anlar yaşarken, alanda dalgalandırılan tevhid bayrakları görsel bir şölen oluşturdu.

Her gün akşam saatlerinde başlayan direniş nöbeti, sabahın ilk ışıklarına kadar devam ederken, alanda sabahlayan vatandaşlara Tarsus Kaymakamlığı tarafından oluşturulan stantlarda içecek ve kumanya veriliyor.

Tarsuslular darbe girişimleri tamamen son buluncaya ve Cumhurbaşkanı'ndan gelecek ikinci bir emre kadar meydanları terk etmeyeceğini belirttiler.

Ağrı

Milli İrade nöbetini Ağrılılar Valilik bahçesinde tutmaya devam etti. Coşkulu ve mutlu bir şekilde nöbetlerine devam eden Ağrılılara AK Parti Milletvekili Cesim Gökçe hitap etti.

Şehit ve yaralılar sayesinde Türkiye'nin ayakta olduğunu kaydeden Cesim Gökçe şunları söyledi:

“Bütün Ortadoğu, bütün mazlum milletler, bütün İslam ümmeti bugün ayakta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a tabii, talimatlarını bekliyor. Bugün sayın Cumhurbaşkanımız bunlara talimat verdiği anda bütün mazlum Müslümanlar ayaklanıp cihat edeceklerdir. Bu millet ayakta durduğu sürece bunlar inlerinden başlarını çıkaramayacaklardır. Bu millet ayakta durduğu sürece bunlar bir daha böyle bir ahlaksızlık ve caniliğe cesaret edemeyeceklerdir. İşte bunun için dimdik ayakta durmaya devam etmek zorundayız. Biz bu birliği, kardeşliği muhafaza ettiğiniz sürece bunlar kaçacak delik arayacak. Bunar 246 tane insanımızı şehit ettiler. 2 binin üzerinde yaralımız vardır. Bugün eğer Türkiye ayaktaysa bu şehit ve yaralılarımızın sayesindedir. Bizim şehitlerimiz Cennete gitti.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.