Darbe karşıtı hutbeyi bölen grup camiden uzaklaştırıldı

Darbe karşıtı hutbeyi bölen grup camiden uzaklaştırıldı

Diyarbakır’daki bir camide ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimine tepki olarak okunan hutbeyi bölen bir grup, cemaat tarafından camiden uzaklaştırıldı.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesindeki Cebeli Nur Camii'nde ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimine tepki olarak okunan hutbeyi bölen ve PKK'li oldukları belirtilen bir grup, cemaat tarafından camiden uzaklaştırıldı.

Alınan bilgilere göre olay, Cebeli Nur Camii'nde meydana geldi. Cami imamı Mahbut Beyaz, Cuma hutbesini okumak üzere minbere çıktı. ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimini ve halkın darbeye karşı tutumunu konu edinen hutbeyi okuyan Beyaz'ın konuşması bir grup PKK'li tarafından kesilmeye çalışıldı.

‘PKK’ye operasyonlar yapılırken neredeydiniz?’ diyerek imama tepki gösteren gruba cami cemaati tekbirlerle karşılık verdi. Cemaat, huzursuzluk çıkaran grubu camiden uzaklaştırdı.

Cami dışına çıkarılan grup, daha sonra polis tarafından gözaltına alındı. Cami imamı Beyaz ise ifadesi alınmak üzere karakola çağrıldı. (M. Hüseyin Temel/Emrah Deniz – İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.