Darbe karşıtları 14 gündür meydanlarda

Darbe karşıtları 14 gündür meydanlarda

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm yurtta başlayan darbe karşıtı gösteriler 14’üncü gününe girdi.

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine başlayan darbe karşıtı gösteriler, 14’üncü gününe girdi. Her geçen gün halkın yoğun ilgisinin artığı gösterilerde darbeciler ve işbirlikçileri telin ediliyor.

Elazığ

Elazığlı vatandaşların tepkilerini göstermek için bir araya geldiği İzzet Paşa meydanının ismi Elazığ Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi meydanı olarak değiştirildi.

Akşam namazından sonra Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan programın ardından Elazığ Belediye başkanı Mücahit Yanılmaz vatandaşlara seslendi. Türkiye’nin yeniden bir kurtuluş savaşı heyecanı yaşadığını belirten Yanılmaz, “ Ülkemizin her yerinde hain darbe girişimine karşı vatandaşlarımız kurtuluş savaşı duygusu ile dışarı çıktı. Bu hain darbe girişimi karşısında bütün farklılıklarımızı unutarak birlik olmamız gerçekten onur verici.” dedi.

Çevre yollardan geçen vatandaşlar korna çalarak tepkilerini göstermeye devam ediyor. Ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşları vatandaşlara öğle vakitlerinde yemek dağıtmaya devam ediyor.

Adıyaman

Adıyaman'da Valilik meydanında düzenlenen darbe karşıtı gösteriler Adıyamanlılardan büyük destek görüyor.  Yediden yetmişe her yaştan ve her kesimden insanların toplandığı meydanda, 15 Temmuzda Gerçekleştirilen darbe girişimi lanetlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci bir çağrısına kadar meydanları terk etmeyecekleri belirten vatandaşlar, sık sık ‘Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber”, “Zalimler için yaşasın cehennem”, “Dik dur eğilme ümmet seninle”, “FETO'ya idam!” sloganları attı.

Muş

Muş belediye meydanında gerçekleşen protesto gösterilerine Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Burada halka hitap eden Muş Valisi Seddar Yavuz, halkın namusuna, şerefine ve onuruna sahip çıktığını ifade ederek, ‘’Darbe gerçekleşseydi sadece iktidar değişmeyecekti. Sanmayın ki sadece hükümet değişecekti. Bilin ki bu ülke sömürge haline getirilecekti ve bizler yüz yıl daha hayallerimizi, umutlarımızı toprağa gömecektik. Ama millet uyandı ve Lailaheillallah sancağı altında toplanmayı öğrendi. Çok şükür ki yerel ve milli güçler meydanları doldurdu. Bu yüzden de bizler 15 Temmuz’u bir kurtuluş mücadelesi olarak kabul ediyoruz. Bu mücadelemizle küresel güçler kaybetti. Bizler küresel güçlere diz çöktürdük. Bizler bir ve beraber olmaya dikkat edeceğiz. Bu meydanlarda her türlü siyasi görüşe ait insanlar bir araya gelmeli, kardeşliklerini pekiştirmelilerdir. Bundan dolayı söylemlerimiz birleştirici olmalı. FETÖ denen örgüt ülke dışında kurgulanmıştır. İslam’ı, Protestanlığa dönüştüren bir yaklaşımdır. Bu yapı İslam’ı sulandıran İslam’ı bozan, İslam’a zarar veren bir yapıdır.” dedi.

Vali Yavuz, ‘’Bu alçakların eğitim aldıkları yerler başka. Bilin ki bunlar küresel güçlerin eğitiminden geçerek bu ülkeyi bu hale getirmek istediler. Ama bizlerin özgürlüğe âşık olduğunu, İlay-ı Kelimetullah’ın peşinden koştuğumuzu, gittiğimiz her yere hakkı hukuku götürdüğümüzü unuttular. Bizler özümüze döndükçe, geçmişten güç aldıkça geleceğimizi daha iyi inşa edeceğiz. Hiçbir güç bizim küresel bir güç olmamızı engelleyemeyecek. İster PKK ister FETÖ olsun, hangi terör örgütü olursa olsun mağlup edeceğiz. Kalplerimizde bu iman olduğu sürece bizim galip gelmememiz için hiçbir sebep yoktur.” ifadelerini kullandı.  (Ebubekir Yavuz, Ferit Gölgül, Ayetullah Tarhan- İLKHA)


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler