Darbeci Sisi Diktatör Mübarek'i Savundu

Darbeci Sisi Diktatör Mübarek'i Savundu

Mısır'da darbe lideri Sisi, Mübarek hakkında verilen ve ülkede büyük tepkiye neden olan kararlarla ilgili "Yargının verdiği kararların niteliğiyle ilgili eleştiride bulunmak doğru değil" dedi.

Darbeci Sisi, ülkenin devrik diktatörü Hüsnü Mübarek hakkında verilen kararların eleştirilmesinin doğru olmadığını belirtti.

Sisi, "25 Ocak ve 30 Haziran devrimlerinden doğan yeni Mısır, adalet, hürriyet, eşitlik ve yolsuzlukla mücadele temelleri üzerine kurulu modern ve demokratik bir devletin tesis edilmesi yolunda emin adımlarla ilerliyor ve geriye dönmesi asla söz konusu olmaz" değerlendirmesini yaptı.

Mısır’da diktatör Mübarek'e farklı davalardan ceza verilmemesine dair mahkeme kararlarına yönelik protestolar devam ediyor.

Mübarek’in ceza almaması ve mahkemenin Mübarek'in iki oğlu, içişleri bakanı ve 6 bakan yardımcısının hakkında da beraat kararı vermesini protesto etmek için üniversitelerde başlayan öfke eylemlerinden sonra gece saatlerinde de protestolar devam etti.

Devrim gençlik örgütleri Mübarek’e ceza verilmemesini protesto etmek için Giza eyaletinin Kurdasa kentinde bir gece eylemi düzenledi. Protestocular yargıyı yolsuzlukla suçlayan pankartlar taşırken devrim sırasında ölenlerin haklarını alınıncaya ve devrimin talepleri yerine getirilinceye kadar devrimi devam ettireceklerini söyledi.

3 Temmuz 2013 darbesiyle devrilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlısı Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak (DRMDUİ) kuzeydeki İskenderiye kentinde gece saatlerinde altı protesto eylemi düzenledi. Eylemciler, mahkemenin 'protestocu öldürmek ve yolsuzlukla yargılanan' Mübarek’e ceza vermemesine tepki gösterirken, 'Asker cuntasının yönetimi düşsün'’ sloganları da attı.

Pazar günü Kahire Üniversitesi’nde de protestolar düzenlendi. Mübarek’in mahkemeden cezasız ayrılmasını protesto eden kalabalık, mahkemeyi siyasallaşmakla suçladı. Eylemciler devrim sırasında protestocu öldürenlerinin cezası verilmesi için de slogan attı.

Al Jazeera

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler